Re: sleva na studenta
pokud student VŠ či SŠ pokračuje ve studiu, nezkoumáte ukončení docházky, je stále studentem (pouze s ohledem na věk). ukončená školní docházka se hlavně zkoumá u dětí, které ukončily základní školní docházku a jsou např. přijaté na SŠ , o prázdninách pracují, těm dáte jen základní slevu, ne na studenta,protože studentem se stávají až započetím studia na střední škole.
Re: sleva na studenta
to řeším každý rok a individuelně. pokud má takový student u vás smlouvu, která zakládá účast na NP od 1.7.-31.8. a na VŠ v září nenastoupí, nestane se studentem, v případě poskytování slevy na studenta o prázdninách,máte přeplatek.Pokud smlouva na necelé 2 měsíce, tj. např. od 3.7.-29.8., pracuje, nenastoupí, sleva náleží, protože nevykonával činnost zakládající účast na NP po c e l é tyto dva měsíce. Potvrzení o přijetí na VŠ neznamená, že skutečně nastoupí. Z dobré vůle jsem dala kdysi na toto potvrzení o přijetí na VŠ úlevu na studenta přes prázdniny, děvče se zfanfrnělo, nenastoupilo na VŠ, a hned tu byl přeplatek...takže to řeším skutečně individuálně anebo pokud mám rodiče, kterému takto odmaturovalo dítě a má jít dál, slevu o prázdninách dám a domluva s nimi je taková, v případě , že dítě nenastoupí na VŠ a po celé 2 měsíce pracovalo , srazím. Třeba mají jiné kolegyně lepší řešení. Třeba nedat a dát v ročním zúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 7. 2006 6:22
Dobrý den, prosím Vás jsem student vysoké školy a v září pokračuji ve studiu, mám pracovní smouvu od 1.7. do 31.8. Prosím Vás mám nárok na odpočet na studenta. Mnohokrát děkuji.