Re: Faktura za přepravu
>>>Vedu DE, jsem plátce. Dostala jsem fakturu za
>>>přepravu
>>>zboží (leteckou) do 3.země. Tato přeprava je
>>>osvobozena. Ve kterém řádku DP se tato částka objeví?
>>>Moc
>>děkuji všem za odpověď.
>
>Toto osvobozené plnění se v přiznání neuvádí, není na
>to řádek.
>Chtěla bych jen upřesnit, že faktura za dopravu je od českého přepravce. Pokud je osvobozena, neuvádí se v přiznání? Děkuji.
Re: Faktura za přepravu
Opravdu ne a je jedno, jestli je tato faktura od českého nebo unijního nebo zahraničního plátce nebo neplátce. Dle § 69 zákona o DPH je tato přeprava osvobozena. Dodavatel této služby (český, nevím, kde to uvádí z jiných zemí) ji uvede jako osvobozenou v příznání na řádku 440, ale odběratel to nikde neuvádí. Pouze, pokud vyjíždíte seznam zdanitelných plnění a zakládáte si to k podanému přiznání, tak v něm to uvidíte jako osvobozené plnění, ale opět jenom, pokud to Váš soft umí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 7. 2006 13:13
>Vedu DE, jsem plátce. Dostala jsem fakturu za přepravu zboží (leteckou) do 3.země. Tato přeprava je osvobozena. Ve kterém řádku DP se tato částka objeví? Moc děkuji všem za odpověď.