Re: přijaté zálohy a daňový doklad
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale ten daňový doklad vystavený za 3 měsíce, bylo konečné vyúčtování, na kterém byla odečtená záloha i s DPH? Pak by to bylo správně, jen Vám chybí "fyzický" doklad k odvedené DPH ze zálohy. Nebo to špatně chápu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 7. 2006 8:55
Přeji dobré ráno,
nevím si rady s tímto problémem a proto prosím někoho zkušeného o radu:
- převzala jsem vedení účetnictví jedné firmy a přišla jsem na to, že předešlá účetní, vystavila zálohovou fakturu, po té byla přijata např. za 14 dní
na účet záloha a z té bylo odvedeno DPH, ale nebyl vystaven daňový doklad (dle méno názoru měl být dle §21 odst.1 zákona o DPH vystaven dnem přijetí platby). Daňový doklad byl vystaven za 3 měsíce,kde byla záloha i DPH odečteno,když bylo již odvedeno před 3 měsíci.
Dle mého názoru je takový postup špatně a jestli ano, co se s tím dá dělat, jedná se o více takový fa. z r. 2005 a 2004. Děkuji moc všem. Iva