Re: Neplacené volno a ZP
pokud 1 dítě do 7 let nebo 2 do 15 let, pečuje celodenně osobně a řádně,je zaměstnána, celý měsíc bez příjmu, je osobou za niž je plátcem pojistného stát, neplatí pojistné,zaměstnavatel provádí za zaměstnance oznámení u pojišťovny - počátek a ukončení platby státu pomocí kodů "L" a "T" (L začátek)
Když pečuji celodenně, jak můžu být zaměstnána a ještě za práci nemít mzdu - tomu nerozumím.
Ještě jednou - matka dvou dětí do 7 let (4 + 6 let), je zaměstnána na 6-ti hodinový pracovní úvazek, takže příjem má, platí sociální, zdravotní, daně - stát za ní nic neplatí - odvádí ze svého příjmu, který je vyšší než minimální mzda.
Chce pouze 5 dní neplaceného volna - jak se zdravotním pojištění - odvést za 5 dní pojištění?
7 955.-:31x5 =1284 mzda
1284x13,5% = 174Kč - odvést?
Děkuji ještě jednou, snad už je to srozumitelné.
váš dotaz byl srozumitelný, asi jsem nesrozumitelně odpověděla já - - může být zaměstnaná a nemusí mít příjem, to také výjimečně lze - např. zažádá o neplacené volno měsíc, dva právě z důvodu péče o děti (prázdniny,celodenní péče atd), pak není pojistné hrazeno. Pokud má příjem a v měsíci 5 dnů nepl. volna, pojistné odvedete ze mzdy, které v tom měsíci dosáhla, za dobu 5 dnů nepl.volna pojistné neodvádíte (jakoby nepl.volno nečerpala), odvádíte jen z dosažené mzdy. Už je to lepší ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 7. 2006 7:36
Matka dvou dětí do 7 let, z důvodu zajištění hlídání dětí v době prázdnin, žádá o 5 dní neplaceného volna.
Celý měsíc neplaceného volna od 1. do 31. - odvod ZP z minimální mzdy, ale jak to bude u ní už si nejsem jistá, byly změny a neplacené volno mám po 6 letech, takže nevím.
Předem děkuji všem za radu.