Re: Ručení u ČMSS
Dobrý den,
nedávno jsem řešila obdobnou situaci a domnívám se, že Vám by v takovém případě opravdu zůstaly dluhy (pokud nebude splácet spoludlužník nebo spoluručitel - záleží na konkrétním případě) a od smlouvy nelze odstoupit. Ale mimo úvěrové smlouvy i vy sám ještě bude podepisovat svoji smlouvu o ručení a tam se vše dočtete!
M.
Re: Ručení u ČMSS
Nebude-li dluh splácet dlužník, obrátí se věřitel na ručitele. Z titulu ručitele máte nárok aby Vám dlužník vrátil co jste za něj na jeho dluh uhradil, na jeho nemovitost nemáte (ani v případě např. úmrtí dlužníka) přímý nárok. Můžete ale jeho dům od něj koupit (a započíst kupní cenu proti tomu co jste za něj uhradil), nebo se s ním soudit a v rámci exekuce pak nechat jeho dům prodat. Od ručitelského závazku nelze jednostranně odstoupit. Nebude-li dluh splácet dlužník ani ručitel a nebude-li uhrazen např. z prodeje zástavy, může být v krajním případě exekuován i Váš majetek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 7. 2006 8:06
Dobrý den chystám se stát se ručitelem pro poskytnutí úvěru na stavbu nemovitosti .. má být dokončena v listopadu tohoto roku a chci se zeptat asi takto.Ručitel odpovídá za neuspokojené dluhy dlužníka to mi je jasné... co mi ale hrozí v případě např. úmrtí majitele nemovitosti při mimořádné události př. autonehoda apod.. komu nabyde nemovitost ještě nedokončená ? Stanu se vlastníkem nebo jen budu splácet dluh věřiteli ?
A v případě že ČMSS udělí úvěr (poskytne) mohu od smlouvy kdykloiv jako ručitel odstoupit , nebo jsem vázán až do splacení všech pohledávek ? A hrozí mi exekuce v případě neschopnosti dlužníka splácet dluh věřiteli ? díky za odpoved ..