Re: Smlouva o dílo
*** :-)) že by? Tak to raději počkáme, až se ochladí :-)) ***
tak jsem si rikala, ze vam do toho vstoupim, i kdyz si myslim, ze vyklad pani bdm musel byt srozumitelny azaz...
ale jen strucne (je fakt horko ;) :
1. zam-tel vyplati castku sjednanou ve smlouve o dilo a o nic vic se nestara (je dobre napsat na VPD - pokud budete vyplacet v hotovosti - ze zdaneni je na strane prijemce, popr. to uvest do te smlouvy o dilo)
2. student - do urcite vyse rocniho prijmu (pani bdm vi presne, ja jen hadam 20.000,-) se taky o nic nestara.... pokud jeho prijem presahne uvedenou castku, tak si do 31.3. nasl. roku poda DP a zaplati dan (pokud mu vyjde) - zadnou dan mu vracet nebudou nebot zadnou behem roku nezaplatil. Co se tyce jeho pojisteni, tak to si nejsem jista, jestli v pripade, ze podava DP musi i vyplnovat prehledy a doplacet pojisteni.
Tak já se vám do toho taky zamotám.
Dohoda o pracovní činnosti.
Platí se ZP, SP a studenti zaplatí daň (srážkovou nebo zálohovou) vaším prostřednictvím.
Dohoda o provedení práce.
Studenti zaplatí pouze daň, opět vaším prostřednictvím.
V obou případech do 5000,- měsíčně daň srážková, je konečná, nikde se už potom neprojeví a tudíž ji není ani možné vrátit.
Nad 5000,- daň zálohová, provádí se roční zúčtování daně (pokud byste byl jejich poslední zaměstnavatel, tak byste jim ho třeba dělal vy) nebo si sami podají přiznání.
Smlouva o dílo.
Daňové přiznání si podávají po ukončení roku sami studenti. Vy jim vyplatíte celou částku, na kterou je smlouva, a dáte si ji do nákladů.
Jestli budou z toho daň platit, se odvíjí od jejich dalších aktivit. Rozhodně jim ji v tomto případě nebude FÚ vracet, protože se jim žádná záloha nebude srážet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 7. 2006 13:40
Pokud podepíši se studentem smlouvu o dílo, pak mu srážím SaZ pojištění či nikoliv. A co daň z příjmů? Bylo mi tu porazeno že ať z vyplacené odměny nebude sražena a odvedena daň u objednatele ale že příjem je předmětem daně u zhotovitele. (díky paní ci slecne bdm) :-). To znamená že já se o nic nestarám???? Asi ano ze :-). A co to znamena pro tohoto studenta? Podá do 31.3. dan. priznani kde vypocte dan a ta mu bude vracena je to tak? A SaZp plati ci nikoliv?