Re: závěrečné vyúčtování - nedbalost?
*** Zkuste se nejdříve podívat, zda to závěrečné vyúčtování je vůbec správné - zda někde existují doklady (ťřeba u druhé strany), že nějaké záruky/zálohy byly zaplaceny. Až bude mít jistotu, že ano, pak podle těch dokladů (data) zkuste najít, kam je účetní zaúčtovala ***
Děkuji za radu, určitě se obrátím na druhou stranu. Tam je ale právě ta situace, že nemám vůbec k dispozici doklady (jedná se o rok 1994, 2000), ze kterých bych vyčetla, kam byly zaúčtovány nebo co se s nimi stalo. Jsem přesvědčená, a jediná možnost je, že ty záruky zaúčtovali rovnou do nákladů. Takže jediná možnost je, je teď zase zdanit. Nic jiného asi nepřipadá v úvahu.
*** Právě proto po tom zkuste pátrat. Pokud bylo dříve něco v nákladech, co tam nemělo být a tyhle roky už nejde doměřit, pak je to sice nesprávné ale nic víc. Pokud je tohle v letech, které ještě doměřit jdou, bude se to muset napravit. A když nemáte doklady, máte alespoň účetní deníky? ***
z minulých let nemáme vůbec nic. Pouze doklady, účetní deníky inventury, tzn soupis bilančních účtů s konečným zůstatkem k 31.7.2005, resp 1.8.2004 - 31.7.2005, před rokem 2005 nemám k dispozici nic Dopátrala jsem se, že je vše uloženo v archivu, ale nejsem si jistá, jestli kvůli jednomu dokladu, je nutné jet do 100 km vzdáleného místa. Jistě bych ještě zjistila nějáké další nepřesnosti:-) Děkuji za podporu.
>>>>>vyúčtování při ukončení smluvního vztahu, ze kterého
>>>>>vyplývá, že byly v rozmezí roku 1994 - 2000 zaplacené
>>>>>záruky v různé výše. Jenže...zůstatky 3 účtů je 0 -
>>>>>nikde
>>>>>není uvedeno že nějáké záruky byly vůbec uhrazeny. S
>>>>>čím to teď mám zúčtovat??, asi nezbývá nic jiného než
>>>>>to spláchnout na 6xx. Jaké máte zkušenosti z
>>>>>nedohledanými částky. Ještě doplním, že jde o
>>>>>zaplacené záruky
>>>>>ve výši 62.000,-, což je docela dost...
>>>>
>>>>*** Zkuste se nejdříve podívat, zda to závěrečné
>>>>vyúčtování je vůbec správné - zda někde existují
>>>>doklady
>>>>(ťřeba u druhé strany), že nějaké záruky/zálohy byly
>>>>zaplaceny. Až bude mít jistotu, že ano, pak podle
>>>>těch
>>>>dokladů (data) zkuste najít, kam je účetní zaúčtovala
>>>>***
>>>
>z minulých let nemáme vůbec nic. Pouze doklady, účetní
>deníky inventury, tzn soupis bilančních účtů s
>konečným zůstatkem k 31.7.2005, resp 1.8.2004 - 31.7.2005,
>před rokem 2005 nemám k dispozici nic Dopátrala jsem se,
>že je vše uloženo v archivu, ale nejsem si jistá,
>jestli kvůli jednomu dokladu, je nutné jet do 100 km
>vzdáleného místa. Jistě bych ještě zjistila nějáké další
>nepřesnosti:-) Děkuji za podporu.
*** Ještě se zkuste podívat na nějaké dlouhodobé závazky - jinak mě tedy nenapadá, kam by to mohla zaúčtovat (pokud pominu ty náklady - to snad ne - ale nic není nemožné) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 7. 2006 11:55
Dobrý den,
asi už jste se setkali při přebírání rozjetého účetnictví s nějákými nesrovnalostmi, které nemůžete dopátrat, nemáte doklady atd.
Převzala jsem účetnictví. Když pominu některé chyby, jako nepřesná inventarizace, výše záloh nesouhlasí s vyúčtováním, špatné účetnictví, atd., nějak se to ještě dá zrekonstruovat. S bývalou účetní se nemůžu domluvit, resp. je vážně nemocná, takže ji nechci zatěžovat...a nikdo jiný mi nemůže pomoci.
Jde o následující: dostalo se mi do ruky závěrečné vyúčtování při ukončení smluvního vztahu, ze kterého vyplývá, že byly v rozmezí roku 1994 - 2000 zaplacené záruky v různé výše. Jenže...zůstatky 3 účtů je 0 - nikde není uvedeno že nějáké záruky byly vůbec uhrazeny. S čím to teď mám zúčtovat??, asi nezbývá nic jiného než to spláchnout na 6xx. Jaké máte zkušenosti z nedohledanými částky. Ještě doplním, že jde o zaplacené záruky ve výši 62.000,-, což je docela dost...