Re: plátci DPH prod.auta přez autobaz ne
Jako plátci DPH jste povinni z prodeje odvézt DPH z kupní ceny.
Jestliže máte jejich výdaják, tak musíte mít i svůj příjemák na kterém
rozpíšete cenu bez DPH a DPH, cena celkem musí odpovídat
ceně v kupní smlouvě.Kupní smlouva může být zároveň daňovým
dokladem. Doklad třetí osobě již nevystavujete, předpokládám,že
odběratelem je v kupní smlouvě autobazar.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 7. 2006 11:39
dobrý den jsme první měsíc plátci DPH tak v tom mám chaos. Prodali jsme auto -je to naše zboží přes autobazar, který vede DE a jsou neplátci.
Dali mi jen kupní smlouvu a výdajový pokladní doklad kde je vyčíslena celková částka snížená již o provizi . Co s tím teď mám dělat ? Musím vystavovatjá nějaký daň. doklad ? ale komu ? Oni jsou jen zprostředkovatelé já nového majitele neznám ani nechci znát nebo stačí když z celkové částky spočítám DPH a odvedu a budu mít jako přílohu pouze smlouvu od autobazaru , doufám že celková částka za prodej auta je 119 %.
poraďte mi někdoprosím díky Evyla