Re: výplata ČID?
Pokud berete nemocenskou tak se nic neděje a ČSSZ sama určí datum od kterého ČID bude přiznán, pokud Vám podpůrčí doba výplaty nem. dávek skončila, bude ČID přiznán zpětně k tomuto datu. Nejdřív musí komise rozhodnout jestli jste invalidní, potom jde žádost na ČSSZ do Prahy - zde to může trvat až 2 měsíce. Mohou Vám poskytnout zálohu.
Re: výplata ČID?
Potom je dostatek času, ČID vám bude pravděpodobně přiznán od 28.10.2006 po ukončení PN. Pokud by byl přiznán od dřivějšího data, vyrozumí o tom ČSSZ zaměstnavatele písemně, musí zastavit ND.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 7. 2006 7:32
Dobrý den , prosím může mi někdo odpovědět od kdy mě bude vyplácen ČID (jsem bechtěrevička IV.st.)? Podala jsem žádost na ČSSZ dne 5.6.2006.Zdravotní vyšetření mám také hotová . Zatím mě na komisi nikdo nezval, protože prý jsou dovolené. Jednání se mnou prý proběhne někdy v měsíci srpnu. Od kdy se určuje datum výplaty, je možné aby to bylo ode dne podání žádosti? Z mé strany jsem dodržela stanovené termíny pro podání podkladů. Vyřizování mě připadá dost dlouhé. Děkuji předem za odpověď.