Re: Náhrada mzdy prvních 14 dní ?
chápete to správně, za šichty :-)
Od 1.1.07 bude potřeba stanovit i přesný rozpis pracovních dnů - směn např. i při DPČ, kde to nebylo zatím potřeba - právě kvůli případnému placení náhrady mzdy při nemoci
- příklad výpočtu náhrady mzdy od 1.1.07 -
http://www.du.cz/?sekce=1&uroven=5&obsah=&cid=147045&wa=WWW06E3%20DU&uid=1863136&e=596945&odkud=ENDU
ne, včetně svátků - nemůžete mu přerušila poskytování náhrady mzdy, když má na celou dobu vystavenou neschopenku, nyní také když vám připadne svátek na dobu nemoci (pomiňme že platíme kal. dny)neplatíte svátek, ale nemoc.
>>>>>Dobrý den,
>>>>>můj dotaz zní ohledně nemocenské, platné od ledna
>>>>>2007.
>Dobrý den.
>Nevíte prosím podle jakého zákona se bude tahle
>náhrada vyplácet?
>Myslím kde je definovaný postup - jaké procento od kdy
>dokdy, jak se spočte průměr atd.
>Díky AnnaD
Je to v novém zákoníku práce - § 191 a dále...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2006 13:54
Dobrý den,
můj dotaz zní ohledně nemocenské, platné od ledna 2007.
V prvních čtrnácti kalendářních dnech pracovní neschopnosti je zaměstnanci poskytována náhrada mzdy, a to za pracovní dny.
Můj dotaz zní, co znamená pojem pracovní dny?
1/Je to PO až PÁ, takže se mu bude proplácet max 1O dní?
2/Anebo jsou to pracovní šichty zaměstnance?
Př. má mít šichtu (12hod) třeba NE, UT, CT, SO a v druhém týdnu PO, ST, PA, takže by měl náhradu mzdy jen za 7 dní ?
Myslím, že by to mělo být za pracovní šichty daného zaměstnance, že? Takže jestli to chápu správně, od prvního dne nemoci do čtrnáctého dne nemoci, mu prostě bude náležet náhrada mzdy pouze za dny, které měl odpracovat.