Re: ZÁRUČNÍ LIST-Reklamace, prosím o rad
Děkuji za vaši zprávu, pro případ, že tato otázka někoho zajímá
jsem tam našla toto:
"Musím při reklamaci mít prodejní doklad ("paragon")?"
"De iure ne, de facto to může být nezbytné. Žádný zákon vám tuto povinnost neukládá, musíte ale prodejci dokázat, že jste věc koupil u něj, resp. kdy. Toto můžete doložit i pomocí svědků, prodejce to ale nemusí uznat a pak nezbývá, než se soudit. Skutečnost a datum prodeje můžete doložit např. také záručním listem, pokud vám byl vystaven. I v tomto případě však ještě zůstává problém doložení kupní ceny pro případ odstoupení od smlouvy. Prodejce je ale u spotřebního zboží (nikoliv u služeb) dle §11/2 Zák. o cenách povinnen uchovávat cenovou historii 3 roky a mimo to má možnost zjistit cenu z účetních dokladů, jejichž uchování mu předepisuje zákon o účetnictví. Dobrou vůli k prokázání ceny však nelze předpokládat."
Re: ZÁRUČNÍ LIST-Reklamace, prosím o rad
Paragon mít nemusíte, záruční list stačí. To, co je uvedeno zde na serveru, už sem nemusíte kopírovat - každý si to jistě umí najít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 8. 2006 20:15
Prosila bych o radu. Jde mi reklamaci telefon. přístroje
(Telepoint-partner).
Problém je v tom, že mám pouze platný záruční list,
ale doklad-účet ne (zřejmě jsem ho omylem vyhodila).
Mohu i tak uplatnit vadu výrobku?
V kladném případě bych potřebovala vědět,
čím (jakým odstacem,článkem zákona) mohu
toto zdůvodnit.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.