Re: Příkaz k úhradě
Formulář příkaz k úhradě si vyzvednete přímo na pobočce, nebo můžete stáhnout z internetu, dokonce i tady v sekci šablony /platební styk/.
Vyplnit musíte sama, ale určitě by Vám s tím pomohli i na přepážce.
Číslo účtu plátce - Vaše číslo účtu, z kterého budete hradit
Číslo účtu příjemce - odběratel
Variabilní symbol - většinou číslo faktury
Konstantní symbol - dle faktury. Podpisy dle podpisového vzoru.
Trvalý příkaz k úhradě je totéž, akorát se ještě uvádí četnost platby (měsíčně, čtvrtletně, ročně) a datum, ke kolikátému chcete úhradu provést.
Úhrada v hotovosti nebo bezhotovostně - žádný rozdíl - pouze v účtování a v hotovosti samozřejmě odběratel obdrží platbu dříve než příkazem k úhradě.
Re: Příkaz k úhradě
>Prosím Vás o radu, ještě nikdy jsem nezadávala příkaz
>k úhradě a mám strach z fopa.
>Na stránkách české spořitelny kam chci jít se toto
>infor neuvádí. Všude tolik papírování a všichni to berou
>za samozřejmé, ale aby mladé lidi poučili to ne.
>
>- pokud chci zadat příkaz k úhradě je třeba něco
>vyplnit, nebo stačí když půjdu k přepážce a paní si vše
>vyplní sama?
Ano, vyplníte formulář nazvaný Příkaz k úhradě
>
>- to stejné s trvalým platebním příkazem
Ano, vyplníte formulář nazvaný Trvalý příkaz k úhradě
>- jaký je rozdíl když vložím peníze přímo na účet
>(pokud to bude česká spořitelna) nebo pokud to dám
>příkazem k úhradě? vždyť potvrzení je vždy
Příkaz k úhradě dáváte, když tu hotovost v ruce nemáte, jinak můžete hotovost vložit na svůj účet a dát PÚ nebo hotovost vložit přímo na účet příjemce peněz. Rozdíl může být také v poplatcích za vklady.
Velice rádi Vám poradí i u přepážek - většinou jsou ochotní!
>
>díky Moc pochopte prosím moji nezkušenost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 8. 2006 13:48
Prosím Vás o radu, ještě nikdy jsem nezadávala příkaz k úhradě a mám strach z fopa.
Na stránkách české spořitelny kam chci jít se toto infor neuvádí. Všude tolik papírování a všichni to berou za samozřejmé, ale aby mladé lidi poučili to ne.
- pokud chci zadat příkaz k úhradě je třeba něco vyplnit, nebo stačí když půjdu k přepážce a paní si vše vyplní sama?
- to stejné s trvalým platebním příkazem
- jaký je rozdíl když vložím peníze přímo na účet (pokud to bude česká spořitelna) nebo pokud to dám příkazem k úhradě? vždyť potvrzení je vždy
díky Moc pochopte prosím moji nezkušenost