Hlavní navigace

Dohoda o pracovní činnosti

  • (neregistrovaný)

    4. 8. 2006 9:06

    Dobrý den,
    prosím o radu - chceme zaměstnat paní Dohodu o pracovní činnosti, která má ale současně hlavní pracovní poměr u jiné firmy. Nevím, zda jí mám přihlásit na OSSZ a ZP a dále, jaký typ daně se jí bude strhávat a zda může mít podepsané Prohlášení poplatníka daně i u naší firmy (na HPP ho má podepsané), ale pouze z důvodu zálohové daně a nikoliv slevy na dani.

    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2006 9:59

      Anna (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o pracovní činnosti
      Pracovníci na dohodu o prac. činnosti se na OSSZ a ZP přihlašují tehdy, vznikne-li jim účast na nemocenském pojištění. To se stane v případě, že dohoda byla uzavřena na dobu delší než 7 kalendářních dnů, po sobě jdoucích, a zároveň příjem dosáhne alespoň 400 Kč měsíčně. Obě podmínky musí být splněny zároveň. V případě, že by v některých měsících příjem dosáhl 400 a v některých ne, je třeba odhlašovat a znovu přihlašovat.
      Daňové prohlášení nesmí poplatník podepsat v jednom měsíci u dvou zaměstnavatelů. Pokud tedy v HPP má podepsáno, u vás bude režim zdaňování do 5000 Kč 15% srážková daň, a od 5001 Kč zálohová podle tabulek, nejméně však 20% (ze základu zaokrouhleného na celé stokoruny nahoru, ale to určitě víte :)).

    • 4. 8. 2006 13:50

      J (neregistrovaný)

      Re: Dohoda o pracovní činnosti
      Děkuji moc za odpověď!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).