Re: dovoz zboží - neplátce DPH
Můj neodborný názor je, že to bude obdobně jako v našem zákoně §18 ZDPH, tedy pokud ta firma, která vám zboží posílá je:
a) plátcem registrovaným v GB,
b) ještě nedosáhla limitu pro povinnost registrovat se u nás jako plátce
potom zdaňuje v GB. Ale její VAT se podle mne samozřejmě projeví v ceně zboží, i když ho nevidíte.
Pokud tohoto limitu již dosáhla, podle mých posledních informací je ta částka 35000 EUR, ale to je zřejmě již stará informace, pak se musí zaregistrovat v ČR jako plátce a zde odvádět DPH. Ovšem v tom případě neplatí zase VAT v GB. Takže buď v první variantě budete platit jejich VAT v ceně zboží, nebo ve druhé naši DPH.
Re: dovoz zboží - neplátce DPH
Však já se taky nerozčiluju, fakt nevím, kolik to dělá, až to budu potřebovat vědět, někde si to najdu, díky za doplnění :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 8. 2006 11:18
Když si nechám na dobírku poslat zboží z EU (Velká Británie) v hodnotě cca 18 tis. Kč. Jak je to s DPH? Zaplatím jejich a u nás nic, nebo je to jinak? Děkuji moc, dovoz není moje silná stránka