Re: Svatba
Teď nemám čas lovit v zákonech, ale bývalo to takto:
Pokud jste OSVČ a změnila příjmení, měla byste si za 1) nechat změnit příjmení na ŽL a poté na FÚ, sociálce i zdravotní pojišťovně. Přikládala jsem kopii oddacího listu. Všechny změny jste povinna na většině institucí hlásit do 8 dnů.
On to někdo upřesní :-))
Re: Svatba
Osobně jsem ofotila oddací list, napsala stručný dopis a poslala dopisem. Oni se nezblázní, když to do osmi dnů nebude, ale u sociálky ta lhůta rozhodně platí. Prostě to udělejte co nejdříve, tím nic nezkazíte. Navíc Vám stejně do 8 dnů rozhodně nevymění příjmení na ŽL, takže ten nový "předvést nemůžete". A nebojte se, hlavu Vám neutrhnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 8. 2006 12:28
Vdala jsem se a nevím, kde se všude změna příjmení hlásí. Jsem zaměstnancem, ale kromě toho podnikám (příjem je zanedbatelný, nejsem jako OSVČ přihlášená k důch. pojistnému, podávám jen roční přehled). Stačí, když mi změnu příjmení nahlásí jen zaměstnavatel, nebo musím něco na sociálce hlásit sama?