Re: Živnostenský List
No asi jo, jestli fakturovaná činnost je dle Žl. Mám to jako vedlejší a při kontrole vše v poradku a jen toto je drazdilo. Mam nakup a prodej a na fa slovo oprava tak toto je drazdilo. Pritom jsem nakoupil nejaky veci a jedne firme je prodal i s montazi no
Dráždit je to může, ale podnikání je soustavnou činností, tudíž pokud se jednalo o jednorázovou akci, neměli by Vás za to rozhodně nijak postihovat (oni ani pokud se nepletu za tohle postihovat nemohou, neoprávněné podnikání řeší živnostenský zákon). Nemohu v tomto případě zatím sloužit praktickou zkušeností, ale připadá mi, že když nic nenašli, zkoušejí alespoň tohle.
No sem se jich trikrat ptal pri vraceni dokladu, zda jsou v poradku, na to oni ze jo. A potom mi doma zacali fyzicky kontrolovat zda veci vedeny jako naklad mam, coz jsem jim prokazal i kdyz se mi nelibi, ze mi smejdili v byte. A jednalo se o jednu akci za rok a do 50 000 protoze to mam jako vedlejsi. No a pak zacli ze mi jednu vec cca za 7 500 asi neuznaj protoze to neni v paragrafu 10 ted jak se branit.
To je problém. Pokud máte věci v bytě, místo podnikání taktéž, obávám se, že v něm "šmejdit" můžou :-)). Nerozumím spojení jedna věc za 7500 a § 10 - takže jste to měl vykázat jako nepodnikatelský příjem ale nahodilou činnost. Je to tak?? Tak to trochu rozeberte, ať se v tom vyznáme.
No jelikoz nemam provozovnu tak to mam doma. No slo o to, ze abych splnil zavazek odberateli tak jsem musel poridit zdroj za 7 500. Na to oni vystartovali s tim, ze mi to zustalo, a tudiz to mam mit vedeny jako majetek. Ja nevim s tema paragrafama Mi rekli ze spadam pod 7 a ten nakup zdroje, ze patri pod 10.
Takže, abych to trochu urovnala - zdroj jste koupil na budoucí opravu pro někoho. Tudíž Vám opravdu měl zůstat na skladu jako zboží nebo jste ho měl evidovat jako svůj majetek (ten ale nemusí být vykázaný v daňovém přiznání). Takže se pokoušejí Vám z výdajů podle § 7 vyhodit zdroj jako výdaj (protože jste k němu neměl příjem) a budoucí příjem vznikne podle § 10 a výdaj k tomu bude tudíž také podle 10. Je to tak?? Nějak se v tom ztrácím.
co to bylo za exoty nevím, ale dle zcela zmatené interpretace soudím, a jsem ochotný na to vsadit boty, že to bude asi trošku jinak. chtělo by to přesnější informace. dle toho, že mluví o §10 soudím, že buď:
***tu "vedlejšku" nepřiznal, a teď když ji chtějí dodanit, tam chce uplatnit náklad 7500.
*** dal to do § 7 - ale tam patří příjmy ze živnosti, tu na to nemá. přešoupli to do §10 a tím pádem vyhodí z §7 i těch 7500.
jak na ně budete hledět v tomto případě?:-))
No zmatena interpretace. kdys se v tom obycejny clovek nevyzná. Ten naklada byl uplatnen, a dane a vse v poradku. Vsechno priznany to bych si nedovolil. A za dalsi mi papiry vratili jako v poradku a po fyzicke kontrole taky nemeli vyhrady az na ten zdroj co mi zustal po oprave
Jasně, jen mne to trochu překvapilo. Mimochodem, i kdyby se pokusili doměřit, myslíte, že se to dá "uhrát" ? Domnívám se, že ano, protože i když dojde k přesunu do § 10, má nárok na výdaje do výše příjmů, příjem je zdaněn - samozřejmě nevím, jak vypadal zbytek daňového přiznání, ale pokud přihlédnou ke všem skutečnostem (samozřejmě - z toho, co bylo napsáno víme houby :-))), jít by to mohlo
já vám nevyčítám, že se v tom nevyznáte, ale pokud opravdu přesně nenapíšete, o co jde, nejde vám pomoct.
a kontrolovat zda podnikáte v souladu s oprávněním fú může. protože mimojiné musí vědět, zda máte příjmy podle §7 nebo §10, případně podle §7 bez povolení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 8. 2006 15:49
Má právo finanční úřad toto kontrolovat?