Re: Praca pocas neplateneho volna
Na neplacené volno žádný zákonný nárok není, zaměstnanec se musí se zaměstnavatelem na jeho délce domluvit a zda mu vůbec nějaké neplacené volno poskytne. Pracovat u jiného zaměstnavatele můžete pokud tento nemá stejný předmět podnikání jako ten první. Pokud má, musíte si vyžádat od prvního zaměstnavatele písemné svolení, které ale není povinen poskytnout a které může kdykoli odvolat. Pokud budete v zahraničí více než půl roku a budete tam mít pojištění, pak nemusí být hrazeno zdravotní pojištění v ČR - toto musíte nahlásit a doložit Vaší zdravotní pojišťovně. Jinak musí být hrazena minimální částka zdravotního pojištění každý měsíc (nebo její poměrná část za každý kal. den nepl. volna). Toto odvádí zaměstnavatel a 1/3 jste povinna mu uhradit. Většinou ale zaměstnavatel podmíní udělení neplaceného volna tím, že si zaměstnanec celé zdravotní poj. bude hradit sám. To zákon umožňuje a pak byste byla povinna mu celé zdravotní pojištění, které za Vás odvedl, uhradit.
Re: Praca pocas neplateneho volna
Jirka,dakujem za odpovede. Mohli by ste mi prosim este napisat, v akych zakonoch a paragrafoch najdem odpovede na moje otazky, cize k tomu, ze pocas neplateneho volna sa moze pracovat a pokial trva viac ako 6 mesiacov, tak sa nemusi platit poistenie? Dakujem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 8. 2006 15:57
Prosim Vas, mohli by ste mi poradit, ci je nejaky problem s pracovanim u ineho zamestnavatela pocas neplateneho volna? Je mozne si zobrat neplatene volno na to, ze clovek chce cestovat a potom pracovat v inom state? Je dlzka neplateneho volna limitovana zakonom, ci len ochotou zamestnavatela? Dakujem za odpovede.