Re: Prosím o radu nebo nasměrování na §
já mám ale dojem, že do souhrného hlášení se píše každé pořízení zboží, ne?
ale opravil já měl pocit, že pitrísek špatně pochopil nač se ptá. že se ptá právě na hlášení a intrastat. u toho jsem si teda vůbec nebyl jistý, myslel jsem že až od 3mio. a i u hlášení jsem psal, že si jen myslím...vím že to je, vím že vies, ale vím, že výsledky celýho tohoto bazmeku jsou ku ničemu:-(
>>>>Firma pořizuje zboží ze zemí EU. Teď v tom zmatku
>>>>zaboha nemůžu najít paragraf od které částky je
>>>>povinnost
>>>>firmy hlásit pořízení zboží a hlavně kam. Prosím
>>>>poraďte, kdo už máte zkušenosti. Co se musí vyplňovat
>>>>za
>>>>formulář, kam to posílat, nebo alespoň odkaz na něco,
>>>>kde se dočtu podrobnosti.
>>>>
>>>>Moc děkuji
>>>>Jana S.
>>>Ahojky, máš na mysli §96/6 ZDPH tuším ke konci, který
>>>se vztahuje na osoby povinné a pořizující zboží z EU?
>>>Tam je uvedena částka 326 000 Kč, ale jsou tam
>>>výjimky
>>>v následujících odstavcích. Pitrísek
>>
>>taky mohla paní Jana mít na mysli limit pro
>>Intrastat,
>>takže, u dovozu 2 mil. Kč :-)
Dovoz 2mil, vývoz 4 mil. Přihlásit se musíte na celní úřad a od doby kdy překročíte zmiňovanou hranici, musíte podávat pravidelná hlášení. Pokud si s tím nevíte rady, lze se za úplatu obrátit na firmy, které to zpracovávají (např. spedice, celní jednatelství atd.)
>Docente díky, měla jsem fakt na mysli limit pro
>Intrastat, jenže jsem se neuměla vyjádřit (hlavně jsem si v
>tom zmatku nemohla vzpomenout na to správné slovo)
>ještě jednou díky všem za názory a rady
>Jana S.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 8. 2006 20:49
Firma pořizuje zboží ze zemí EU. Teď v tom zmatku zaboha nemůžu najít paragraf od které částky je povinnost firmy hlásit pořízení zboží a hlavně kam. Prosím poraďte, kdo už máte zkušenosti. Co se musí vyplňovat za formulář, kam to posílat, nebo alespoň odkaz na něco, kde se dočtu podrobnosti.
Moc děkuji
Jana S.