Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 8. 2006 9:41
Prosím poraďte nemám vůbec s tím zkušenosti.
Máme zboží, které se přivezlo k nám na sklad ale bohužel část tohoto zboží bylo poškozeno při vykládce. Toto zboží je pojištěno, takže dostaneme plnění od pojištovny. Jak mám postupovat v účetnictví. Společnost nám samozřejmě bude toto zboží fakturovat a bude ho chtít zaplatit. Takže je nahrané celé v příjemce, zboží které bylo poškozeno tak na to jsem udělal výdejku a zaúčtoval do škod na účet 549 do nedaňových nákladů a náhradu od pojišťovny na účet 688. Je tento postup správný a musím odváděž DPH z vyčíslené škody, která je zaúčtovaná ve výdejce? A to podotýkam v pořizovacích cenách. Děkuji mockrát a přejí příjemný den.