Re: peníze v bance - v hototvosti s.r.o.
Ne, základní kapitál nemusíte po celou dobu existance firmy udržovat povinně v likvidní podobě :-). Kontroly mohou přijít i nečekaně a mohou kontrolovat i účetnictví, ale neslyšel jsem nikdy, že by FÚ chtěl vysázet na stůl ZK v hotovosti :-)
pokladnu (aby souhlasila s účetním stavem) ale chtít mohou a v některých případech to opravdu vyžadují.
Neumím si to technicky představit :-) Účetnictví se sice musí vést průběžně, ale termíny nijak upřesněné nejsou - takže je povinnost nahlásit přesně ke dni fyzické kontroly stav pokladny? A i kdyby to někdo velmi vstřícně nahlásil, není nikde psáno, že to musí být správné. Od toho je termín pro podání DP. Takže co a jak může kdo kontrolovat? A případný postih?
technicky nejjednodušší je zjistit skutečný stav pokladny 30.12. nebo hned po silvestru. účetní pokladna by měla odpovídat skutečnému stavu a dle inventury lze poté bez problémů porovnat. většinou se to dělá na základě §36. představte si firmu, která má v pokladně účetně pár milionů, a ve skutečnosti pár korun......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 8. 2006 14:52
Zalozila jsem s.r.o. Jako jediný společník a jednatel. Vybrala jsem část složeného kapitálu na nutné výdaje. Musím tyto peníze v pokladně (u sebe) doložit při případné kontrole z FÚ? Mají právo a chtějí tyto peníze vidět? A ještě jedna věc, musí se tyto kontroly(třeba z FÚ) předem hlásit nebo mohou přijít "nečekaně"? Děkuji