Re: Doklady ve sdružení
Sdružení funguje již několik let, problém je v přechodu do nové provozovny kde veškerý servis zaúčtovává pouze jeden z manželů.
>>>>>Je možné ve sdružení manželů provoz budovy a zařízení
>>>>>provozovny účtovat vstupní faktury na jednoho z
>>>>>manželů a obchodní vstupy a výstupy účtovat na
>>>>>druhého
>>>>>z
>>>>>manželů.
>>>>>Oba plátci DPH. Je to možná hloupý dotaz, ale nechce
>>>>>se nám přepracovávat všechny obchodní smlouvy.
>>>>>
>>>>
>>>>Pokud vím, tak manželé nemouhou uzavřít sdružení bez
>>>>právní subjektivity.
>>>
>>>má asi na mysli sdružení podle občana, a to může
>>>uzavřít prakticky kdokoliv.
>>Sdružení funguje již několik let, problém je v
>>přechodu do nové provozovny kde veškerý servis
>>zaúčtovává
>>pouze jeden z manželů.
>**************************************************
omlouvám se. to byl jinej Zdeněk. už jsem se dívala na adresu. no ale stejně nemáte pravdu.
>Manželé mohou uzavřít smlouvu o sdružení!!! To jste Vy
>Zdeňku, co jste mi poradil taky špatně? /přiznání k
>dani z převodu nemovitosti/.
>***************************************************
no už ne. já vlastně nevím, proč jsem udělala takovou školáckou chybu. já jsem to vlastně věděla ale na poslední chvíli jsem ještě chtěla od někoho popostrčit. /nechtělo se mi přemýšlet-v létě mám plno jiné práce - musím dřít jak Bulhar - a ne jen účetně.
---------------------------------------------------------------------
Z ustanovení z 235/2004 o DPH
§ 95/2:
Současně s přihláškou k registraci předloží jednotliví účastníci správci daně písemnou smlouvu o sdružení a sdělí jméno určeného účastníka sdružení, který povede daňovou evidenci za sdružení podle § 100 odst. 3.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
což je :
(3) Plátci, kteří podnikají společně na základě smlouvy o sdružení 10) nebo jiné obdobné smlouvy, jsou povinni vést evidenci pro účely daně podle odstavců 1 a 2 za činnost, pro kterou se sdružili, odděleně. Evidenci vede určený účastník sdružení, který za sdružení plní všechny povinnosti a uplatňuje práva vyplývající z tohoto zákona pro ostatní jednotlivé účastníky.
Ze znění těchto § usuzuji, že vede DE za sdružení
(odděleně), t.zn za všechny členy !
hlavolamy miluju, ale jako jejich luštitel, nikoliv tvořitel:-) a tady mám občas naopak pocit, že čím jasněji, čím víc paragrafů, čím víc citací zákona a rozsudků, tím méně pochopí, takže možná je to lepší psát někdy v náznacích, oponent aspoň musí juknout do § co tím bylo myšlenom, sám zapřemýšlet a třeba spíše přistoupí na změnu svého názoru:-)))(tím rozhodně nemyslím vás) takže o hlavolamy se tu já opravdu nesnažím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 8. 2006 20:52
Je možné ve sdružení manželů provoz budovy a zařízení provozovny účtovat vstupní faktury na jednoho z manželů a obchodní vstupy a výstupy účtovat na druhého z manželů.
Oba plátci DPH. Je to možná hloupý dotaz, ale nechce se nám přepracovávat všechny obchodní smlouvy.