Re: Vertikální žaluzie
>>>Vím,že se o tom tady hodně psalo (hledala jsem v
>>>diskuzích),ale přesto bych prosila o radu.
>>>V oknech jsme měli horizontální žaluzie, které byly v
>>>době pořízení zaúčtovány jako tech.zhodnocení budovy
>>>(budova je naše), a nyní některé horizontální byly
>>>nahrazeny vertikálními žaluziemi. Můžete mi,prosím,
>>>poradit, jestli se jedná o opravu výměnou nebo je to
>>>zase
>>>technické zhodnocení budovy?
>>>Děkuji za každý názor a pomoc.
>>>
>>
>>Pokud ty vertikální žaluzie mají stejné technické
>>vlastnosti jako ty původní, pak je to výměna, čili
>>rovnou
>>do nákladů. To je ale otázka na nějakého technika
>>přes
>>žaluzie :-).
>
>Děkuji za příspěvky.
Neví někdo, jak posoudit technické vlastnosti žaluzie?
>jestli jsou svislé či vodorovné tak asi to nebude ten
>hlavní problém - já bych dala jako opravu
>výměnou...většinou se trochu i řídím cenou za celou výměnu-
>vysvětlení finančáků může být rozdílné -ale dávám do
>nákladů..
http://bydletelepe.centrum.cz/dum-a-byt/clanek.phtml?id=2037
http://bydleni.atlas.cz/clanek.aspx?rubrika=555&clanek=77196
Jak tak jsem na to laickým okem koukal, mám pocit, že ty rozdíly jsou spíše esteticko=praktické, nikoli technické, takže se dle mého názoru nemusíte bát problémy s technickým zhodnocení, je to prostá výměna, celá do nákladů.
Myslíte tu pasáž, kde jsou vyjmenovány věci, které jsou nedílnou součástí stavebních, tedy jejich technické v y b a v e n í ? Z toho vyplývá jen jedno, že žaluzie jsou nedílnou součástí budovy, jelikož jsou k ní pevně přidělány, obvykle přišroubovány k oknům :-)). Všechny žaluzie jsou k budovám pevně přidělány, jak vertikální, tak i horizontální :-)). Tu lahvinku neotvírejte, dám vám adresu, kam mi ji pošlete :-)).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 8. 2006 7:49
Vím,že se o tom tady hodně psalo (hledala jsem v diskuzích),ale přesto bych prosila o radu.
V oknech jsme měli horizontální žaluzie, které byly v době pořízení zaúčtovány jako tech.zhodnocení budovy (budova je naše), a nyní některé horizontální byly nahrazeny vertikálními žaluziemi. Můžete mi,prosím, poradit, jestli se jedná o opravu výměnou nebo je to zase technické zhodnocení budovy?
Děkuji za každý názor a pomoc.