Dobropis , lze takto vystavit

• (neregistrovaný)

8. 8. 2006 11:40

Dobrý den, potřebuji vystavit dobropis k faktuře, jejíž DUZP bylo 4.5.2006. Odběratel se ozval, že nejsou vpořádku dny zapůjčení stroje . Původní faktura byla na 10 dní, skutečně bylo jen 8 dní.
    Protože si nejsem jistá jak s DUZP v případě dobropisu, prosím
    o radu.
    Mám DUZP použít 4.5.2006 a podat dodat. DPH??
    To bych opravdu nerada, zbytečně na sebe upozorňovat FU.
    Nebo DUZP 7/2006 /ještě nemáme podané přiznání/ nebo můžu 8/2006???
    Děkuji za rady všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2006 11:52

bdm (neregistrovaný)

Re: Dobropis , lze takto vystavit
      *** Daňový dobropis vystavujete ke dni, kdy byla oprava provedena. DUZP je ale až povrzení o přijetí dobropisu druhou stranou - je to samostatné zd. plnění ***

• 8. 8. 2006 12:03

Majka (neregistrovaný)

Jestli jsem dobře pochopila, pošlu spolu s dobropisem i tiskopis, který si označím : potrvzení o přijetí dobropisu, kde doplní datum
      a pro mne bude směrodatné jako DUZP??Na dobropisu tedy nebude DUZP?? Promiňte mou nechápavost, ale dobropis
      jsme nikdy nevystavovala.

• 8. 8. 2006 12:09

bdm (neregistrovaný)

*** Buď nějaké takové potvrzení (ale oni přimou a nemusí Vám zpět poslat potvrzení) nebo poslat na doručenku - prostě musíte mít povrzení, že bylo doručeno. A v tom dalším jste to pochopila správně. Jinak všechny náležitosti dobropisu máte v §43 ZDPH ***

• 8. 8. 2006 12:15

Docent (neregistrovaný)

Takhle přesně na dny to být nemusí, vystavíte dobropis, kde podle zákona DUZP ani nemá být. Pošlete ho odběrateli. Až ten vám potvrdí, že mu byl dobropis doručen (když to pošlete doporučeně s doručenkou, nemusíte ani vystavovat žádné potvrzení), tak v tom období, kdy mu byl dobropis doručen vy si uplatníte snížení DPH na výstupu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).