Re: Pronájem auta od občana,cena-jaká?vz
*** Cenu si musíte zjistit sám. Je závislá na typu auta - podívejte se po půjčovnách. Vzor smlouvy nevím, kde stáhnete, ale musí obsahovat smluvní strany, předmět pronájmu, platební podmínky a taky kdo se k čemu zavazuje v případě oprav. Účetním dokladem může být ta smlouva, pokud bude mít náležitosti účetního dokladu a dle ní si SRO bude evidovat svoje závazky. Nebo můžete vystavovat faktury. ***
Re: Pronájem auta od občana,cena-jaká?vz
Myslím to tak, že pokud tazatel pronajme společnosti auto a potom by na to samé auto chtěl uplatňovat cestovní náhrady, jedná se u tohoto auta z hlediska zákona o cestovních náhradách o auto zaměstnavatele a u toho nepříslušní zaměstnanci vyplacení cestovních náhrad. To je stejné, jako když má společnost to auto na leasing a poskytuzje ho zaměstnanci k služebním cestám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 8. 2006 15:25
Dobrý den, nevíte prosím cca. cenu pronájmu os. automobilu?
Jedná se mi o to, že jako občan půjčuji s.r.o. kde jsem jednatelem svůj automobil a potřebuji napsat cenu a smlouvu.
Můžete mi prosím poradit jakou cca. cenu, aby byla obvyklá a kde mohu stáhnout vzor smlouvy pronájmu. ale zřejmě dle Obč.zákonníku.
Jak to potom bude ta s.r.o. účtovat, když jí nebudu vystavovat žádné faktury, interním dokladem?
Děkuji moc
Martin