Re: O kolik byste si rekli?
No potěš, hospoda je pro účtaře pohroma, buďte rád, že tam nevaří. Pořádně je natáhněte, takové známe. Ale teď solidně - jsem z chudého kraje a podle mého odhadu byste se asi neměl řídit. Já osobně bych si řekla aspoň 2500 Kč měsíčně- je to ovšem hodně individuální a jen Vy nejlépe víte, koli úsilí Vás tato práce stojí. Ale každopádně bych si udělala rozbor položek a prací za poslední rok a podle svého ceníku bych si pak dohodlaměsíční paušální částku. Nebojte se, oni nás potřebují !
Diky za nazor. Ono to zaclo celkem pohodove, nejdriv jedna hospoda, pomalu se to rozjizdelo a najednou sou 2, ted navic stanky na fotbale, k tomu ty dane a jine... Navic je potiz dostat faktury, DPH pak delam po nocich mezi 20-25. daneho mesice. Nejsou schopni mi vysvetlit co znamenaji urcite polozky, jestli pri reklamaci piva sud odvezou a zapisi ho do odvezenych obalu, nebo ne. Taky obcas nedodaji par faktur a me pak leti na kartach sudy - vraci ty ktery nejsou. Na to pochopitelne prijdu diky vyse uvedenemu pozde a dodatecny DPH nechci davat, jednu kontrolu jsem uz zazil.
Takze souhrnem, co zpocatku byla prochazka ruzovym sadem je ted nocni mura ktera mi zabira strasne casu.
Jestliže děláte všechno to, co jste vyjmenoval i ty poblbaný sklady, tak Kč 2500,- je sakra málo. Toť jen můj názor.
no je to fakt. když na černo...... a mě by zajímalo, když bude mít kontrolu z FU, jak ukecá, že jim dělá všechny daně, sklady, tržby atd atd, na všem je podopsaný ASI on, a kde má zaznamenanou nějakou odměnu?
Já tu včera nebyla. Ale dnes jsem přečetla vše a nedělala bych
to pod 3000 - až 4.000,- . Tam to není evidentně o položkách, ale o nervech - to znám a vědomostech - nic neví, co udělají neřeknou a pak se to hasí. A za za to se platí. A Fú a jiným institucím by platili víc. Takže spokojenost musí být na obou stranách. Jsem také z chudého kraje - z Jižních Čech, ale za 2.500,- bych to nedělala. U nás dnes neprší, jak u Vás ??
Severní Morava hlásí zataženo! Hezky se nám ta diskuze rozběhla. Je vidět, že se nedá odhadnout z počtu účetních položek skutečně odvedená práce účetního. Je to individuální a Ivan by si měl velmi dobře rozmyslet, co ho to stojí. Někdy si s odstupem času člověk uvědomí, že to za ty prachy ani nestojí a že raději měl hodit relax.
Tam, kde to není o položkách, ale o nervech, je s cenou pro citlivé povahy, jako jsem například já, vždy problém. Jak mám diplomaticky a abych neurazila naznačit panu podnikateli, že je lajdácké prase a tím pádem zvýšíme cenu? Na to jsem ještě nepřišla... Jana F.
Jani, já jsem mu neřekla, že je lajdácké prase, ale poslala jsem ho jinam (v loňském roce jsem tak učinila u 3, protože jsem si z nervů zablokovala záda, následky nevídané, a v mém bujarém věku lékaři řešili, zda nemám mozkovou příhodu:-))). Upřímně?? Hospody dělám jen stálým klientům, kteří je mají coby "doplňkovou" činnost, většinou dělám v Praze a okolí a za tohle bych se nestyděla říct si něco mezi 3.500 až 5.000. Tedy, pokud je pravdou, že položek je tolik, bordel tak velký a účetní dělá to co dělá. Jinak, co se týče cen, ano, klienty, kteří jsou v pohodě, většinou převedu na výhodnější paušál, klienty, se kterými jakýmkoliv způsobem bojuju, vedu položkově a hodinově, protože se mi to líp prokazuje, dojde-li na lámání chleba a vznikne problém.
Ten relax potrebuju vzdycky 25teho odpoledne :-)
Nemam v oblibe resit pocet polozek protoze to nic nevypovida. Muzete mit doklad od sanitace ktery hodite do nakladu a dal vas nezajima a oproti tomu stoji stovky faktur na pivo kde mate zalohove obaly prijate/vydane (evidence) pak si musite spocitat cenu piva, odecist dph... Ten doklad mate v ruce jeste jednou pri kontrole a pak samozrejme pri DPH. Faktury jsou samozrejme psany tak ze si hodne veci muite pocitat sami.... proste prace nasobne vic a techto faktur je vetsina.
Taky kdyz vam 20teho reknou ze od prvniho nastoupila zamestnankyne.... to jsou pak radosti. :-)
Ivan
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 8. 2006 18:13
Ahoj,
delam ucto zname, je FO, platce DPH (ctvrtletne), ma DE. Ma dve hospody ve kterych se nevari. Delam ji komplet ucto, zadavam prikazy do banky, vyplnuju vsechny hlaseni, litam s tim ja, na kontroly chodim ja s plnou moci. Delam ji i dane, vyplnuju i zadosti na socialce nesouvisejici s podnikanim (rodicovsky atd). Proste ji delam komplet servis se vsim vsudy. Dostavam penize na cerno. Za rok je zhruba 600 polozek. Sklady, HM, DPH, silnicni, mzdy, prihlasky a odhlasky zamestnancu...... Hasim jejich prusery kdy neco nejdriv udelaji a za mesic mi to oznami, nemaj zadny ohlaseni atd... znate to.
Tak kolik?
Ivan