Re: CO mám dělat?!
Hlavně se nesplašit, to se nadělají další chyby. Jedná se jen o odvod daně z příjmu. Takže spočítat, jaká měla daň správně být a rozdíl strhnout ze mzdy zaměstnanci v dalším měsíci(máte na to ze zákona právo) a zároveň tento rozdíl odvést FÚ spolu s ostatními daněmi z mezd.
Re: CO mám dělat?!
Také bych napřed zjistila, jestli náhodou nechtěl ten zaměstnanec slevu uplatnit u vás - byl u vás delší dobu, takže mohl mít vyšší příjem. Je zcela na něm, u kterého ze zaměstnavatelů slevu uplatní, tak buďte v klidu, pokud vám podepsal prohlášení, odpovědnost má on. Jinak souhlasím s tím, co je napsáno výše, jsou to jen zálohy, které se během roku mohou opravovat. Opravy se ale potom mají uvést v celoročním vyúčtování, které se předkládá FÚ a ten předepíše penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 8. 2006 7:00
Právě jsem se dozvěděla, že pokud zaměstnanec změní zaměstnání v průběhu měsíce, může uplatnit slevu na dani jen u jednoho z nich! K nám nastoupil 12.6. a já mu tu slevu uplatnila a taky u nás podepsal prohlášeni za červen. Je to opravdu chyba? Nevím, co teď s tím mám dělat! Spočítat znovu mzdy za červen, když už jsou zaplacené odvody?!!! PORAĎTE PROSÍM!!!