Re: Zboží do Švýcarska s montáží
Myslím, že ohledně prodeje tohoto zboží, jsem Vám už někde odpovídala - vývozcem je německá firma, vy fakturujete s DPH pokud je místem plnění (dodání) ČR, pokud je místo plnění v Německu, můžete osvobodit dle §64.
Ohledně monžáže, tak pokud to budete považovat za zvláštní plnění - poskytnutí služby je místem plnění švýcarsko, a není to předmětem daně.
Ano Barbaro, už jste mi odpovídala. Tahle transakce byla domluvena v ceně bez DPH, proclívat jsme měli my, ale nějak se to zapomnělo, takže v nouzi proclíval zákazník. A teď , když tvrdím, že to musí být s DPH, tak se to nadřízeným ani zákazníkovi nelíbí. Tak hledám nějakou skulinku v zákoně.
Děkuji
Ve smlouvě máte jakou dodací podmínku?.
Jediné co mně napadá, abyste se vyhli dani, je tvrdit - že k dodání došlo v Německu, např. na německo-švýcarské hranici.
Nezkustíte to s tím dodáním do EU? Myslím si, že by Vám to mohlo projít, pokud Vám potvrdí, např. prohlášením dle §64/5, že jim bylo zboží dodáno v Německu. No ale co s tou montáží? tu máte fakturovat zvlášť, nebo měla být součástí ceny zboží?
Jaké byly dodací podmínky na materiál (zboží)? Zřejmě jste prodali německé firmě a ta si jako vlastník proclila a vyvezla do Švýcarska. Pokud by to tak bylo, tak já bych fakturovala samostatně dodání zboží do EU a samostatně služby provedené ve Švýcarsku. DPH z montážních prací by mělo být zřejmě odvedeno ve Švýcarsku, ale kdo je tam povinen odvést, je nutno zjistit dle jejich zákona. částka za montážní práce bude uvedena v ř. 510 DP k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 8. 2006 9:33
Vyvezli jsme zboží do Švýcarska, kde ho následně budeme montovat. Fakturovat budeme německému plátci DPH, který zároveň zboží proclíval, já nemám JSD. Nevím kam tento případ zařadit z hlediska DPH.
Poraďte, prosím.
Děkuji