Re: Prosím o pomoc se smlouvou
*** Moc prosit nemusíte :-)) Bude ale lepší, když necháte nějakou adresu, a můžu poslat co jsem si k tomu posháněla já :-)) ***
Re: Pro LAD
Byl bych velice rád....já jsem také pátral, ale nikde jsem nenašel nic o smlouvě o agenturním zastoupení...pouze, jak již zmiňujete, smlouvu o obchodním zastoupení. Nevím, zda je tato úplně vhodná. Našel jsem portál jisté společnosti zabívající se podobnou činnosti, avšak v oblasti modelingu. Tato agentura má stejné postavení vůči modelům jako bude mít můj klient. Na jejich stránkách jsem se dočetl, že s modelkami uzavírají smlouvy zprostředkovatelské a smlouvy o výhradním zastoupení. Nikde jsem však nenašel podobu této smlouvy ani relevantní zákon.
Nenapadá Vás nějaké řešení? Myslíte, že je v tomto případě možné použít smlouvu o obchodním zastoupení?
ladicek.k@seznam.cz
Re: Pro LAD
Ještě otázečka :-)
V části o výhradním zastoupení se jedná o to, že obchodní zástupce (čili naše agentura) nesmí zastupovat někoho jiného. To přesně potřebuji, ale NAOPAK...aby, model který bude zastupován, nemohl být zároveň zastupován jinou agenturou a natáčet tak pro jiné. Je to možné takto upravit??? nebude to v rozporu s obchodním zákoníkem??? Děkuji
Re: Prosím o pomoc se smlouvou
Naopak, paní bdm, jsem rád že jste mě odkázala také na licenční zákon, není to přímo to co jsem potřeboval, já potřebuji upravit vztah model a agentura, ale licenční zákon jistě také použiji při úpravě vztahu agentura a natáčecí studio. Děkuji :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 8. 2006 18:42
Pan XY si založí sro a má živnosťák na Agenturní činnost v oblasti kultury a umění. Hledá adepty na natáčení a focení, a ty pak "dohazuje" do studií a produkcí. Chce si ale adepty nějak "pojistit" aby zároveň nenatáčeli a nefotili pro někoho jiného než je dohudnuto. Napadá vás něco.
Děkuji mnohokrát