Re: Jak to udělat, když nejde ŽL?
já nejsem odborník na mzdy, ale kolik dělá minimální socko, zdravko a daň podnikatele a kolik zaměstnance při minimální mzdě? mám dojem, že takovej markantní rozdíl to ani není.
ale určitě se vám ozve někdo, kdo rozumí smlouvě o dílo, dpč, apod...řešit to jde.
*** Nevím na jak dlouho byl odsouzen a jak dlouho to je, ale může dojít k zahlazení trestu podle §69 Tr.Z. ***
*** Teď nevím, jestli se v těch letech dobře orientuji. Podle odst.4 se doba pro odst.1 počítá podle délky skutečného trestu - ten byl podle Vás necelé 3 roky. Takže k zahlazení může dojít po pěti letech. Což asi už bude končit, když mu končí pětiletá podmínka. Musíte mě ale kontrolovat, jestli ten § správně chápu. A nevím, jak se přesně žádá. Vím jen, že pro právníka je ta žádost otázkou deseti minut - já to nikdy nedělala ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2006 20:19
Druh kamarádky byl v 19 letech trestán za ublížení na zdraví a proto si nemůže vyřídit ŽL. Jako zedník by měl plno práce, ale nemůže podnikat a tedy psát faktury. V minulých letech to řešili tak, že si vyřídila žena ŽL a přítele zaměstnala. Při dnešních odvodech ZP a SP to je hrozné, že se to při zaměstnávání 1 zaměstnance nevyplatí.
Poradí mi někdo něco lepšího, jak to udělat legálně?
děkuji