Re: Jak to udělat, když nejde ŽL?
já nejsem odborník na mzdy, ale kolik dělá minimální socko, zdravko a daň podnikatele a kolik zaměstnance při minimální mzdě? mám dojem, že takovej markantní rozdíl to ani není.
ale určitě se vám ozve někdo, kdo rozumí smlouvě o dílo, dpč, apod...řešit to jde.
*** Nevím na jak dlouho byl odsouzen a jak dlouho to je, ale může dojít k zahlazení trestu podle §69 Tr.Z. ***
*** Teď nevím, jestli se v těch letech dobře orientuji. Podle odst.4 se doba pro odst.1 počítá podle délky skutečného trestu - ten byl podle Vás necelé 3 roky. Takže k zahlazení může dojít po pěti letech. Což asi už bude končit, když mu končí pětiletá podmínka. Musíte mě ale kontrolovat, jestli ten § správně chápu. A nevím, jak se přesně žádá. Vím jen, že pro právníka je ta žádost otázkou deseti minut - já to nikdy nedělala ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 8. 2006 20:19
Druh kamarádky byl v 19 letech trestán za ublížení na zdraví a proto si nemůže vyřídit ŽL. Jako zedník by měl plno práce, ale nemůže podnikat a tedy psát faktury. V minulých letech to řešili tak, že si vyřídila žena ŽL a přítele zaměstnala. Při dnešních odvodech ZP a SP to je hrozné, že se to při zaměstnávání 1 zaměstnance nevyplatí.
Poradí mi někdo něco lepšího, jak to udělat legálně?
děkuji