Re: Pneumatika,poplatek
ad 1) Tak servisy samy většinou účtují svou práci jako "prodej ND s jejich montáží", takže klidně si dejte ty gumy na 501, je to v podstatě jedno :-)
ad b) já myslím, že se to dá kvalifikovat jako náklad na kvalifikaci, neboť bez toho poplatku na tu zkoušku nemůžete, já osobně bych to účtoval jako 538 - Ostatní daně a poplatky, ale když to dáte na 518, taky se nic nestane :-)
Re: Pneumatika,poplatek
Někdo vynaloží miliony na reklamu a má z ní kšefty za pár stovek :-)). To je normální daňový výdaj, v pohodě :-), jedná se o výdaj na "dosažení" příjmů, i když jste jich nakonec nedosáhl, tedy byste nedosáhl :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 8. 2006 20:23
Dobrý den...dvě naprosto odlišné otázky
1) V těchto diskuzich se mluví o tom, že se výměna pneumatik účtuje na účet 511, ale nemělo by se účtovat na 501 (náhradní díly)? Popřípadě prosím o vysvětlení.
2) Pokud si podám přihlášku na kvalifikační zkoušku daňového poradce (ať už uspěji nebo ne) mohu poplatek za ni dát do nákladů ve svém s.r.o.? Popřípadě jak ho zaúčtuji?
Děkuji