Re: DAR - ano nebo ne???
Dary jako takové jsou nedaňovým výdajem. Je ovšem možnost si odečíst v daňovém přiznání od základu daně dary poskytnuté na účely vymezené § 15 ZDP. Problém je v tom, že hodnota darů za rok musí dosáhnout nejméně částky 1000 Kč. Takže tu stovku si bohužel neuplatníte.
Re: DAR - ano nebo ne???
Bych řekla, že dva tisíce platí pro PO, případně je to u FO ocenění jednoho odběru bezpříspěvkového dárce:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 8. 2006 18:02
Prosím, potřebovala bych poradit, dostala jsem certifikát (potvrzení), že jsem darovala částku 100,-Kč na rozvoj chráněného bydlení a dílen pro lidi s mentálním postižením, chci se zeptat, můžu tuto stokorunu klasicky uplatnit jako uznatelný náklad v daňové evidenci? Děkuji a přeji hezký den. Lenka