Hlavní navigace

Chyba v katastru

  • (neregistrovaný)

    12. 8. 2006 15:07

    Prosím, nevíte, jakým protředkem se bránit pokud katastrální úřad zapíše do katastru nemovitosti nesprávné údaje. Zdědila jsem dům (což se asi do katastru zapisuje záznamem), ale v LV je zapsaná cizí osoba.Děkuju.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2006 15:55

      bdm (neregistrovaný)

      Re: Chyba v katastru
      *** Okamžitě na katastr, vezměte sebou nabývací tituly (tady asi rozhodnutí soudu o projednáná dědictví), zjistit, co se stalo, v případě podvodu trestní oznámení, nechat zablokovat. A to všechno dřív než Vám někdo nemovitost prodá pod rukama. Nechci strašit ale nemáte na co čekat. Popř. právníka ***

    • 12. 8. 2006 18:58

      redico (neregistrovaný)

      Re: Chyba v katastru
      V prvé řadě se domáhejte opravy chyby písemnou formou, přinejmenším jim sdělte doporučeným dopisem (popř.na doručenku) a v kopiích doložte o jaký omyl se jedná a žádejte okamžitou nápravu. To i za cenu, že to na katastr nemáte daleko a není pro Vás problém doklady donést do podatelny osobně. Usnesení soudu o dědictví, dále výpis předchozí (na jméno osoby, po níž jste dědila), výpis současný a hlavně také kopii návrhu na vklad, který jste dávala poté, co jste se stala dědicem. Pokud učiníte oboje - tedy osobně na podatelnu i písemnou formou - nic se nestane. Jednejte skutečně rychle, znám z praxe bohužel případy, kdy z malé administrativní chyby vznikly dalekosáhlé, finančně náročné případy. Hodně štěstí !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).