Re: ZNA NEKDO US GAP
Doporučuji stránky R. Mládka: http://www.gaap.cz/.
V praxi ho dělám já, rozdílů je dost, takže spíš konkrétně.
Obecně - institut ekonomického vlastníka (leasing atd.), důsledný matching princliple na tržby/náklady, odlišná pravidla pro rozpoznání tržeb a nákladů (tržba nemusí být uznána, pokud nesplní určitá kriteria, nemáte-li tržby, nesmíte mít náklady [všechno na zásobách], neexistuje aktivace, není mandatorní účtová osnova - pracuje s s úrovní významnosti)...
Re: ZNA NEKDO US GAP
Jak je mým zvykem, zapomněl jsem na to nejdůležitější: GAAP je finanční účetnictví, sloužící pro zobrazení stavu firmy, na rozdíl od českého statutáru, který je daňovým systémem. Proto tam taky platí ta pravidla, která jsem popisoval a proto je taky GAAP pochopitelný i pro takové účetní impotenty, jako jsem já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 8. 2006 12:18
Můžete mi nekdo poradit,už jste se setkal s US GAP? Jak to vypada v praxi? CO to obsahuje? Máte něco k tomu? Předem všem MOC děkuji!