Re: Kontrola korunou
-----------------------------------------------------------------------------
kdyby to náhodou eva m smazala:
Promiňte mi, ale nemohu si odpustit ještě těchto pár slov k těm několk měsíců se vlekoucím nekonečným diskuzím o kontrole korunou.
To, že tady pracovnice FÚ vyhlašovala, že kontrola korunou není po zrušení JÚ a zavedení DE možná je její závažné profesní pochybení. Mnoho lidí uvedla v omyl a mohla jim způsobit potíže.
Doložte prosím jakékoliv zákonné opatření, ve kterém je
stanoveno/umožněno použití kontroly korunou. Paní LeaX
to zřejmě ve své skromnosti opoměla uvést.
Poslední známé opatření je:
281,283/77 411/2000 OPATŘENÍ, ze dne 10. listopadu 2000
kterým se stanoví postupy účtování pro účetní jednotky účtující v soustavě jednoduchého účetnictví
(5) V účetních jednotkách provozujících maloobchodní činnost, při které je technicky obtížné vedení skladních karet podle jednotlivých položek zásob (např. prodej potravin), se za záznamy o zásobách považují i jiné vhodné způsoby, které prokazují celkový stav zásob, např. kontrola korunou. Zvolený způsob záznamů o zásobách účetní jednotka srozumitelně popíše a popis uloží jako účetní písemnost. Zrušeno k 1.1.2004
jak zde již připomínal =docent=
Jinak se zřejmě nemusíte bát, že Váš příspěvek bude smazán.
Splňuje podmínku že je důležité KDO co píše, a navíc jej píše
WELMY chráněná osoba-Jana F.
>Vím, že se tento příspěvek nebude mnohým líbit a možná
>bude smazán. Ale smířlivost a tolerance mají své meze
>a tohle je ta hranice. Napsat jsem to musel, je to
>můj názor a patří to sem. 1
Zatím je to OK :-)
Pane -1- , nepovažuju Janu F. ani vás ani sebe ani kohokoliv jiného za chráněnou osobu. Tyto příspěvky mazat nebudu, protože jsou zatím celkem věcné a dá se říct, že se tu řeší odborné záležitosti. Na můj vkus se tentýž problém řeší už příliš dlouho a pochybuju, že byste k tomu někdo řekl něco zcela nového, co ještě nebylo řečeno, ale budiž. Pokud se to tu nezvrhne v nepříjemnou debatu, ponechám to. Pokud tu začne popichování, urážky, rejpání a nepříjemné chování jakéhokoliv druhu, budu nucena zasáhnout - a mazat. Mohu Vás ujistit, že mi je zcela jedno, KDO příspěvek píše. A počítám s tím, že až bude moderátorů víc (už aby to bylo), že klidně někdo bude mazat i moje příspěvky, pokud někde "ulítnu".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 8. 2006 12:20
Promiňte mi, ale nemohu si odpustit ještě těchto pár slov k těm několk měsíců se vlekoucím nekonečným diskuzím o kontrole korunou.
To, že tady pracovnice FÚ vyhlašovala, že kontrola korunou není po zrušení JÚ a zavedení DE možná je její závažné profesní pochybení. Mnoho lidí uvedla v omyl a mohla jim způsobit potíže. Námitka, že je zde jako soukromá osoba neobstojí. Za pracovnici (resp.pracovníka) FÚ se sama prohlásila a jako taková a z titulu svých znalosí a zkušeností se tady vyjadřovala, neprezentovala zde své tvrzení jako soukromé stanovisko a nepřipouštěla jiný názor.
Po tom humbuku 10.8. jsem i já téměř uvěřila, že Radka B.-1234 má pravdu a uvažovala jsem o krocích u svých klientů. Děsím se představy, jaké by to mělo následky, od přijetí nové pracovní síly a dalších opatření až snad u někoho i k možnému ukončení činnosti, protože by to byl ten pověstný poslední hřebíček... Budu nadosmrti vděčná paní Lee, že mě toho ušetřila a v hodině dvanácté se k tomu vyjádřila.
Vím, že se tento příspěvek nebude mnohým líbit a možná bude smazán. Ale smířlivost a tolerance mají své meze a tohle je ta hranice. Napsat jsem to musela, je to můj názor a patří to sem. Jana F.