Re: dopravní zdrav. služba - dph
Děkuji za odpověď. Už vím, zašel jsem za účetním a ten kvůli tomu volal na Fú, že nejsem plátce a jestli ano, tak podle jakého zákona. Dozvěděl se, že opravdu nejsem a úředník, který měl moji záležitost na starosti si nevšiml jakou činnost vykonávám, všiml si pouze mého obratu za loňský rok :O)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 8. 2006 8:47
Mám dotaz ohledně plátcovství dph v oblasti soukromé dopravní zdravotní služby. Jsem majitelem sanitního vozu a na základě smlouvy dopravuji pacienty do zdrav. zařízení. V roce 2005 jsem přesáhl obrat 1 000 000,-, ale nevím jestli se stávám plátcem dph. Mé příjmy jsou pouze dávky vyplacené zdrav. pojišťovnami, tak jak je to u lékařů a ti přece plátci dph nejsou. A pokud jsem plátcem, tak v jaké sazbě jsou tyto služby? Na dokladech od pojišťovny žádné dph vyznačeno není.
Děkuji a přeji hezký den.
Karel