Re: Společník s.r.o.
*** Jsou dvě možnosti a musíte říct, kterou z nich máte na mysli. První je, že společník svůj podíl převádí (prodává) někomu jinému. Musí být schváleno valnou hromadou a cena je smluvní. Druhou, že společník odchází dohodou a v tom případě mu náleží vypořádací podíl. ***
>>Ráda bych věděla, jak se vyrovnává vystupující
>>společník z s.r.o. Z čeho se vychází, mám 1/3 podíl a
>>chci
>>dobrovolně ze společnosti odejít. Za odpověďi předem
>>děkuji.
>
>*** Jsou dvě možnosti a musíte říct, kterou z nich
>máte na mysli. První je, že společník svůj podíl převádí
>(prodává) někomu jinému. Musí být schváleno valnou
>hromadou a cena je smluvní. Druhou, že společník odchází
>dohodou a v tom případě mu náleží vypořádací podíl.
>Myslím situaci, kdy společník odchází dohodou. Z čeho vychází podíl, když firma má slušný obrat i zisk, ale peníze na účtě žádné.
Prosím o odpověď. Děkuji
*** V tom případě je rozhodující znění spol. smlouvy. Podívejte se do ní, co se říká o vypořádacím podílu - jestli je tam nějaké zvláštní ohodnocení. Pokud ne, pak se vychází z vlastního kapitálu. Ten orientačně zjistíte se závěrky. Orientačně proto, že se bude stanovovat ke dni Vašeho odchodu, takže se bude lišit od toho, který je třeba uveden v závěrce 2005 ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 8. 2006 15:58
Ráda bych věděla, jak se vyrovnává vystupující společník z s.r.o. Z čeho se vychází, mám 1/3 podíl a chci dobrovolně ze společnosti odejít. Za odpověďi předem děkuji.