Re: Student - podnikatel
možnost pracovat v pojišťovně má dnes každý ,ale protože jsem v této branži už několik let nedoporučuji studentovi ,budete muset udělat certifikaci - certifikát zkoušky 100kč poplatek ,zaregistrovat se u ČNB 2000kč některé pojiš. to platí jiné ztrhávají z provizí jiné neplatí vůbec ,po té budete možná mít nějaké fixní odměny to podle druhu pojiš.
nemusíte mít ŽL to je blbost pojišt. je vyjmuto ze zákona a podnikáte podle zvláštních předpisů a se smlouvou o zprostedkování se přihlásíte na zdr.poj. na soc a Fú je to stejné jako s ŽL jen ho nemáte a mít nemusíte
jako student budete mít výhody student viz daň z příjmu
ale ...........
pokud se této činnosti nebudete věnovat první rok aktivně spláčete nad výdělkem a nebude vás to ani bavit je u toho spousta školení / jestli chcete napište o jakou pojiš. jde/
a to na týden a u toho studovat nevím nevím
není to až tak jednoduché jak to na první pohled vypadá,ale přeji hodně štěstí a nevěřte všemu co vám slibují je to práce s lidmi a ta není jednoduchá ,ale na druhou stranu každá zkušenost je dobrá pro další život .pokud jsem vás svou odpovědí nepotěšila omlouvám se předem.
Moc děkuji za odpovědi. Týká se to ČSOB, vím, že budu platit 2000Kč, také budu na týdenním školení. Já už tam vlastně jsem od 1.8.2006 zatím na dohodu o práci. Od září nastupuji do školy (VOŠ) a tak mě zajímalo, co mě čeká. Naštěstí mi škola umožní individuální plán, tak snad něco přitom stihnu.
>>
Týká se to ČSOB, vím, že budu
>platit 2000Kč, také budu na týdenním školení. Já už
>tam vlastně jsem od 1.8.2006 zatím na dohodu o práci. Od
>září nastupuji do školy (VOŠ) a tak mě zajímalo, co mě
>čeká. Naštěstí mi škola umožní individuální plán, tak
>snad něco přitom stihnu.
jo tak ČSOBP tam dostanete i fix ale dobře si přečtěte smlouvu bylo tam /dnes už nevím / že pokud nedodržíte smlouvu min.rok tak budete vracet všechny fix.výplaty a po nesplnění podmínek vám nic nevyplatí,pozor na to !!!!
jinak pokud bude na 3 měs na dohodu tak se vás to po tuto dobu netýká až po té budete mít smlouvu o obchod.zastoupení, pořád nepotřebujete ŽL.
pokud budete mít zk - můžete přejít kdykoli k jiné pojiš. to je jako maturitní vysvěd. platí pro všechny ,jen vás může každá poj. zaregistrovat jinak VPA ,PPZ atd ale zk jsou jedny a certifikát je platný pro všechny poj.platí se za přeregistraci to jsou ty 2 tis.
prošel jste i jiné pojiš. a jiné možnosti?
u čsobp nejsou nejlevnější a pojiš.podnikatelů v B2B se dělá jen na PC a běžným OZ není skoro umožněn,autopoj,není nejlevnější a provize ty by vás měly zajímat nejvíc to je to nejdůležitější to jsou peníze ,které vyděláte nemají taky nic moc než podepíšete smlouvu mrkněte i jinam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 8. 2006 20:56
Ahoj, nemohla jsem najít odpověď na svoji otázku, proto se ptám zde.
Mám možnost pracovat jako vázaný pojišťovací poradce. Bylo mi řečeno, že až splním zkoušku odborné způsobilosti, dostanu IČ a budu moci pracovac jako podnikatel. ( to bude koncesní listina?) Měla bych platit soc. a zdr. . Je možné u toho také studovat? Přijali mě na denní studium. Můžete mi, prosím někdo napsat, co všechno mě čeká zařídit a také, co vše budu platit? Moc děkuji.