Re: nevyplacená mzda
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době neovlivníte. Zaměstnavatel může zrušit ve zkušební době pracovní poměr bez uvedení důvodu, zrovna tak, jak ho může zrušit i zaměstnanec. Váš souhlas se zrušením není potřeba, zaměstnavatel Vám ho pouze prokazatelně předá. Pokud odmítnete převzít, pak stačí, aby svěděk dosvědčil, že jste odmítl a bude to platné. Jiná věc porušování předpisů - po zaměstnavateli požadujte doplacení příplatků a diet, když ho nijak nedonutíte, pak si můžete stěžovat na inspektorátu, případně podat žalobu k soudu. Mimochodem - pokud jde o soukromou oblast, příplatky za sobotu a neděli ze zákona nenáleží.
>>>Prosím o radu jsem ve zkušební době zaměstnavatel
>>>chce semnou zrušit pracovní poměr a ještě mi
>>>nezaplatil
>>>55 hodin přesčasu příplatky za so a ne a ani
>>>jednou diety a to jsem jako řidič kamionu tam i
>>>spával
>>>v
>>>autě co mám dělat podepsat výpověď a pak se dožadovat
>>>vyplacení? děkuji za radu
>>Jedině si stěžovat na inspektorátu bezpečnosti práce
>>ve vašem kraji , kteří mají dodržování pracovně
>>právních předpisů pod
>> kontrolou .
>
>Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
>neovlivníte. Zaměstnavatel může zrušit ve zkušební době pracovní
>poměr bez uvedení důvodu, zrovna tak, jak ho může
>zrušit i zaměstnanec. Váš souhlas se zrušením není
>potřeba, zaměstnavatel Vám ho pouze prokazatelně předá.
>Pokud odmítnete převzít, pak stačí, aby svěděk dosvědčil,
>že jste odmítl a bude to platné. Jiná věc porušování
>předpisů - po zaměstnavateli požadujte doplacení
>příplatků a diet, když ho nijak nedonutíte, pak si můžete
>stěžovat na inspektorátu, případně podat žalobu k soudu.
>Mimochodem - pokud jde o soukromou oblast, příplatky
>za sobotu a neděli ze zákona nenáleží.
Paní JIřka má pravdu, že v soukromé oblasti (tj. podnikatelské sféře,na kterou se vztahuje zákon o mzdě) není ze zákona nárok na tyto příplatky. V zákoně č. 1/1992 je nikde nenajdete. Náleží pouze v případě, že poskytování přípl. za so a ne řeší kolektivní smlouva (tam, kde je odborová org.) nebo vnitřní předpis (u zaměstnavatele bez odborové org.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 8. 2006 11:33
Prosím o radu jsem ve zkušební době zaměstnavatel chce semnou zrušit pracovní poměr a ještě mi nezaplatil 55 hodin přesčasu příplatky za so a ne a ani jednou diety a to jsem jako řidič kamionu tam i spával v autě co mám dělat podepsat výpověď a pak se dožadovat vyplacení? děkuji za radu