Re: §53 - hrubé porušení pracovní kázně
S tím soudem je to těžké. Posuzuje se každý případ jinak. Jako uznaný byl případ pro absenci 6 dnů. Co se týče podpory, tak dnes se již na Potvrzení o zaměstnání nemá uvádět důvod ani § skončení prac.poměru, tak s tím by problém paní neměla. Když se zaměstnavatel dozví, že vyjde nastejno, když bude §53 nebo dohoda, tak snad přistoupí na dohodu. Znám to z vlastní zkušenosti. Akorát u té absance se musí odvést zdrav.poj.z min.mzdy a paní by se to mělo strhnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 8. 2006 15:36
Dobrý den,
zaměstnankyně nastoupila na 14 denní dovolenou, kterou si smluvila se zaměstnavatelem ústně.
Když se vrátila z dovolené zaměstnavatel šílel, že byla dohodnuta délka dovolené pouze na týden a nyní s ní chce ukončit pracovní poměr dle § 53 jako hrubé porušení pracovní kázně. Je to vůbec možné, takto postupovat?
Když by jí dal 5 dni jako neomluvenou absenci je možné na základě toho uplatnit výpověď dle §53 a co to vše obnáší pro tu zaměstnankyni, na odstupné by nárok nebyl, nevím jak je to s ÚP jestli by dostala podporu, zdravotní by si za ten týden hradila sama. Nedostala, ale dosud žádné napomenutí nic.
já doporučuji výpověď dohodou, ale zaměstnavatel trvá na svém a já nevím, zda by takto uspěl případně u soudu, poraďte
děkuji