Re: Opravdu zrušen D-171
*** Dovolím si něco napsat, protože i mou zásluhou se tady rozvířila neplatnost pokynu. A tím, jak to bylo druhou stranou podáno, to teď vypadá, ža "pokyn pozbyl platnosti, všichni zapomeňte, všechno je jinak" - což samozřejmě není pravda! Pokyn vždycky dovysvětluje některé věci v zákoně a říká, jak se správce daně má dívat na zákon. Pokud by v něm bylo něco, co odporuje zákonu, pak přednost má zákon a se správcem se klidně můžete přít. Takže pokyn 171 (tahle vysvětlivka) sice pozbyl platnosti ale nový zákon o DPH nezměnil pohled na na přijaté náhrady z pojistných plnění ***
Re: Opravdu zrušen D-171
Podstata §19/1 z. 588/1992=plátce má nárok na odpočet daně, pokud jím přijatá zdanitelná plnění, uskutečněná jiným plátcem, použije při podnikání nebo při činnosti vykazující všechny znaky podnikání kromě toho, že je prováděna podnikatelem.
a § 72/1 z. 235/2004 je stejná.=Nárok na odpočet daně má plátce, pokud přijatá zdanitelná plnění použije pro uskutečnění své ekonomické činnosti.
Pouze pokyn D-171 se vztahuje k z. 588/1992,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 8. 2006 11:27
Dobrý den, teď jsem si přečetla diskuzi na téma zrušeného D-171, ale dost dobře jsem nepochopila. Takže se ptám, zajišťujeme přepravu zboží a samozřejmě, že se poškodí nějaká zásilka. Dodavatel nám nafakturuje náhradu škody bez DPH, protože podle D-171 je to pouze finanční plnění. Teď však nevím, zda mám vyžadovat fakturu bez DPH. Poradíte někdo? Díky.