Re: Zaměstnavatel nechce převzít výpověď
>>nikde jsem nenašel odpověď, prosím o fungovanou radu:
>>18.8. jsem se rozhodl dát výpověď dle §51 (daná
>>zaměstnancem). osobně jsem ji zanesl šéfovi - ten mě
>>po
>>jejím přečtení vyhodil z kanceláře, že to se mnou
>>nebude
>>řešit (šéf je současně majitel firmy a člověk, se
>>kterým je prac.smlouva podepsána). podle rady právníka
>>jsem
>>ten samý den poslal výpověď doporučenou poštou s
>>DODEJKOU. do dnešní doby jsem dodejku nedostal -
>>předpokládám, že šéf při pohledu na obálku odmítne
>>zásilku
>>vyzvednout. Co s tím a hlavně jak dál? mám nějaké
>>možnosti?
>>svědky v zaměstnání na odmítnutí převzetí výpovědi
>>mám, ale předpokládám, že nepůjdou svědčit proti
>>svému
>>zaměstnavateli.....
>Pockejte az se vam vrati dodejka - bude tam datum
>odmitnuti nebo prevzeti. Od toho data Vam pobezi lhuta.
>Pripadne pohrozte Uradem prace.
ok... a pokud by nastala situace, že zaměstnavatel zásilku (protože má P.O.BOX a tam bude pouze výzva) nevyzvedne a vrátí se mi po 15-ti dnech nikoliv s důvodem "odmítnutí převzetí" ale "nevyzvednuto"?
Re: Zaměstnavatel nechce převzít výpověď
Nojo, ale to už může být září a a výpovědní lhůta by pak běžela až od října. Vezměte tu výpověď (ve dvojím vyhotovení) a jděte ji zaměstnavateli předat s nějakým svědkem, který tam není zaměstnaný. Pokud tu výpověď zaměstnavatel odmítne převzít a odmítne Vám podepsat převzetí, pak mu ji tam nechejte a zrovna na výpověď , která slouží jako doklad pro Vás napište datum předávání, komu byla předávána, že ji dotyčný odmítl převzít a svědek toto dosvědčí podpisem. Pokud toto stihnete do konce srpna, výpovědní doba začne běžet od září apracovní poměr skončí 31.10. V případě sporu byste pak s pomocí svědka dokázal, že výpověď byla předávána.
Ale ta výpověď nemusí být předána pouze do rukou zaměstnavatele. Záleží na tom, jak to máte ve firmě zavedené - pokud je tam nějaká podatelna apod., pak stačí předat tam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 8. 2006 14:10
nikde jsem nenašel odpověď, prosím o fungovanou radu: 18.8. jsem se rozhodl dát výpověď dle §51 (daná zaměstnancem). osobně jsem ji zanesl šéfovi - ten mě po jejím přečtení vyhodil z kanceláře, že to se mnou nebude řešit (šéf je současně majitel firmy a člověk, se kterým je prac.smlouva podepsána). podle rady právníka jsem ten samý den poslal výpověď doporučenou poštou s DODEJKOU. do dnešní doby jsem dodejku nedostal - předpokládám, že šéf při pohledu na obálku odmítne zásilku vyzvednout. Co s tím a hlavně jak dál? mám nějaké možnosti? svědky v zaměstnání na odmítnutí převzetí výpovědi mám, ale předpokládám, že nepůjdou svědčit proti svému zaměstnavateli.....