Re: Rodičovská dovolená po třech letech
Během rodič. dovolené není sledována výše výděllku. Je nutno splnit pouze podnínku, o níž se zmiňujete (4 hodiny denně-
Na rodičovský příspěvek má nárok, pokud dítě starší tří let nedává do školky na dobu delší jak 4 hodiny denně. Jestli je nebo není zaměstnaná nehraje žádnou roli.Jako důvod výpovědi to rozhodně není - viz zák.práce.
Re: Rodičovská dovolená po třech letech
Další rok na rodičovské dovolené nebudete, protože rodičovská dovolená je jen do tří let dítěte a ani o den víc. Rodičovská dovolená je totiž název volna. Vy se po rodičovské dovolené normálně vracíte do práce dle své pracovní smlouvy. Pokud chcete pracovat jen na 4 hodiny denně a dříve jste měla jiný úvazek, musí dojít ke změně pracovní smlouvy, pokud Vy i zaměstnavatel budete souhlasit. Pochopitelně můžete pak dostat výpověď jako každý jiný zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 8. 2006 18:25
Dobrý den, v lednu 2007 mi končí rodičovská dovolená po třech letech věku dítěte. Stávající zaměstnavatel mi nabídl možnost po RD výkonu práce se současným pobíráním příplatku v rodičovství. Tzn. po dobu 4 hodin denně, kdy je dítě v mateřské školce.
Chci se zeptat: Jde to vůbec? A jestli ano, nemusím se bát, že mi v té době může dát výpověď, protože v té do bě bych vlastně byla další rok na rodičovské dovolené?