Re: Prosím o radu
Koupí-li dům družstvo, založené z nájemníků bytů v něm, nemusíte se s dál bavit s ČP, ale s družstvem. Nevím, proč chcete mocí mermo mít převedenou nájemní smlouvu na sebe - podle Vás v bytě bydlíte oprávněně, původní nájemní smlouvu máte, přechody nájmu podle zákona jste schopna doložit (splnění přísl. podmínek), takže bych vyčkal buď výpovědi z nájmu (které se budete soudně bránit), nebo soudního jednání; až tam prokážete svá práva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 8. 2006 16:21
Mám docela závažný problém. Mí prarodiče byli zaměstnanci České Pošty. Dostali od ní byt do nájmu, konkrétně nájemní smlouva a dekret na byt byl psán na mého dědu. Ten zemřel a po jeho smrti byt užívala i nadále babička aniž by se smlouva a dekret přepsali na její jméno. Ta teď také zemřela a pošta nechce přepsat uživatelská práva na mě i když jsem tam s ní žila ve společné domácnosti minimálně rok před její smrtí, mám tam psané trvalé bydliště a už tam bydlím asi tak pět měsíců po její smrti. Perlička je, že pošta chce tento dům prodávat a chtěla aby nájemníci domu založili družstvo,že to nebudou prodávat jednotlivě po bytech, ale jen jako celek právnické osobě. To jsme udělali a i nadále mi nechtějí převést nájemní smlouvu popř dekret na mé jméno. I když platím nájem a neporušuji nijak "domovní řád" atd...
A také jak se mám zachovat v případě, že by mě chtěli vystěhovat???
Děkuji, za každou radu
Je toto normální?