Re: DPH prosím o radu
Jestliže nepřekročíte stanovený obrat či se nestane dobrovolným plátce DPH, potom budete neplátcem.
DPH si nebudete moci odečíst nikde, neboť nejste plátcem, takže nemáte odpočet proti čemu postavit.
Ano, cenu konečnému zákazníkovi sestavíte jako Vaší cenu pořízení, cena masa plus DPH plus vedlejší náklady, a plus Vaše přirážka.
U prodeje potravin však musíte splňovat množství hygienických předpisů, zkuste nejdříve zjistit informace o tom, zda Vámi vyhlédnutá prodejna tyto předpisy splňuje a také zda Vy máte zdravotní průkaz.
Re: DPH prosím o radu
Nahlédněte do Zákona č. 235/2004 Sb o dani z přidané hodnoty § 6 : obratem se rozumí výnosy za uskutečněná plnění = tzn. součet všech Vašich prodejů, a §94 plátcem se stává osoba, jejíž obrat na nejvýše 12 kalendářních měsíců přesáhne částku 1 mil. Kč se stává plátcem od prvního dne třetího měsíce následujícího po měsíci, ve kterém překročila stanovený obrat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2006 9:04
Chci si pronajmout prodejnu masa na vesnici,takže výdělky asi nic moc - asi budu neplátce DPH?
Dodavateli masa(asi jsou to všichni plátci DPH)zaplatím cenu masa i s DPH 5% ? Můžu to DPH někde odečíst když budu neplátcem ?
Já zákazníkovi, tj. konečnému spotřebiteli prodávám za konečnou cenu, tz. cena za zboží i s DPH za kterou jsem nakoupila + moje přirážka na zboží ?
Jsem začátečník a mám z toho v hlavě zmatek. Děkuji za radu