Hlavní navigace

Náštěva u lékaře

  • (neregistrovaný)

    30. 8. 2006 14:56

    Chtěl bych se zeptat když, odejdu z práce na propustku k lékaři, za jaký čas se musim vrátit do práce. Lékař je v místě bydliště. Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2006 14:59

      Lenka R. (neregistrovaný)

      Re: Náštěva u lékaře
      Zaměstnanec má placenu dobu nezbytně nutnou, v naší organizaci se proplácí max 2 hodiny.

    • 30. 8. 2006 15:12

      Anna (neregistrovaný)

      Re: Náštěva u lékaře
      ***
      Já myslím, že se to nedá paušalizovat, každý případ je nutno posoudit individuálně (u odborných lékařů se to často nedá zvládnout za dvě hodiny ani vyřídit v mimopracovní době) - posouzení je na zaměstnavateli, ale mělo by být spravedlivé. S nezbytně nutnou dobou souhlasím. Je to doba, za kterou se to dá zvládnout u lékaře, který má smlouvu se zdravotní pojišťovnou zaměstnance, a ordinuje nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance.

    • 31. 8. 2006 1:23

      Janka (neregistrovaný)

      Re: Náštěva u lékaře
      No hlavně (i když vím že paní tím neporadím) by se uvedené socialistické pitomosti jako proplácení "vysedávání u lékaře" měli zrušit. Proplácení vysedávání u lékaře je česká specialita která nemá nikde obdoby. Když jdu v kterékoliv jiné zemi na svět k lékaři beru si náhradní volno, půl dne dovolené a nebo si chybějící hodiny nadpracovávám ....

    • 31. 8. 2006 8:15

      Anna (neregistrovaný)

      Re: Náštěva u lékaře
      ***
      To souhlasím, jenže by se taky muselo zrušit i socialistické zdravotnictví - ordinace od osmi do dvanácti, objednávání u lékaře způsobem, že objednám všechny pacienty na stejnou hodinu (na 8:00) a všichni tam pak trčí celé dopoledne a spousta dalších věcí. Někde snad už se to mění, ale jde to pomalu. A ještě to asi potrvá... :-)) Ale teď mi tak napadá, že by možná nebylo špatné začít tím, že se zruší to placené volno - lidi by pak začali tlačit na doktory, aby ordinovali v mimopracovní době a objednávali promyšleně.

    • 31. 8. 2006 9:25

      AM (neregistrovaný)

      Re: Náštěva u lékaře
      Souhlasím s poslední větou paní Anny!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).