Re: platba předem
Pokud vedete DE, tak nebudete vystavovat daňový doklad ke dni přijetí platby (zálohy) a tedy ani odvádět DPH. Daňový doklad vystavíte až dnem uskutečnění zdanitelného plnění, tedy dnem poskytnutí služby - viz. § 21 odst. 3.
Re: platba předem
Právě teď jsem na to narazil a chtěl jsem se zeptat. Tzn., že vystavím zálohovku, dostanu peníze a teprve až se uskuteční raut, tak vystavím DD ve kterém bude DUZP - den kdy se koná večírek. Rozumím tomu dobře ? V tom je ten rozdíl mezi DE a účetnictvím?
Samotné přijetí platby pro mne neznamená odvod DPH protože vedu DE? To odvedu až po vystavení DD? Kdežto v účetnictví je DUZP buď poskytnutí služby(dodání zboží) nebo přijetí platby - co nastane dřív? Asi jsem to hodně zjednodušil. Rád bych v tom měl někdy jasno. Zatím plavu ve všem na co narazím. Díky za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
31. 8. 2006 9:13
Určitá firma chce, abych jim pronajal na cca 12 hodin prostory, které mám já sám v pronájmu. Jedná se o část restaurace + parket s terasou (budou pořádat raut). Nebyl by to problém, ale po zkušenosti z loňského roku, kdy mi jedna taková firma po skončení odmítla zaplatit celou částku, bych chtěl peníze za pronájem předem. Vedu DE a jsem plátce DPH (ta firma je také plátcem DPH). Potřebuju si ujasnit jak mám postupovat. Vystavím zálohovou fakturu na celou částku bez DPH? Po zaplacení vystavím DD a v něm bude odečtena platba předem a k doplacení bude nula ? DUZP bude datum přijetí peněz? Díky předem za Vaše připomínky.