Vzhledem k tomu že žijete více jak polovinu roku v UK to musíte řešit tam. Zřizovat si navíc český ŽL by nebylo rozumné, protože v UK jsou podmínky k podnikaní výrazně lepší. Kde asi narazíte bude to, že se jedná o "elektronickou službu", takže rozhoduje země kde se služba "spotřebovává" a tím do hry vstupuje MOSS a dalši EU šílenosti. Nicméně zrovna UK má v tomto prý vyjednané nějaké vyjímky. Nejlepší bude to konzultovat s daňovým poradcem v UK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2016 16:43
Dobry den,
mel bych dotaz ohledne podnikani ze zahranici. Momentalne pracuji a bydlim v Londyne, kde mi samozrejme zamestnavatel hradi veskere zdravotni pojisteni atd. Chtel bych vsak zacit podnikat s prodejem videi v cestine. Tudiz ma cilova skupina by byli cesi. Nasel jsem si i zahranicni stranku ktera by mi prodej videi zprostredkovala, avsak nevim jak je to s danemi. Nikdy jsem zivnostensky list nemel a jsem ochotny si ho poridit, budu ale muset platit soc. zdrav. v Cechach nebo ne? Jelikoz to povedu ze zahranici na zahranicnim webu avsak Ceska klientela. Diky za odpoved David