Hlavní navigace

Zkrácený úvazek

  • (neregistrovaný)

    6. 9. 2006 17:54

    Nastupuje k nám nový zaměstnanec, který bude dělat jen 3 dny v týdnu. Mzdu by měl mít 9000 na plný úvazek prostým vydělením odprac. hodin mě vyšla 5400. Je to míň než minimální ale v tomto případě se snad nedoplácí ZP ne? A jak to bude s dovolenou - máme 20 dnů, kolik bude mít on?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2006 18:05

      Andy (neregistrovaný)

      Re: Zkrácený úvazek
      Zdravotní pojištění se doplácí. Má nárok na poměrnou část dovolené
      za počet odpracovaných měsíců. Vychází se z ročního nároku - 20 dnů

    • 6. 9. 2006 18:17

      Jana (neregistrovaný)

      Re: Zkrácený úvazek
      Zapomněla jsem uvést, že zbytek do 40 hodin týdně pracuje v jiné firmě - i v tomto případě se musí doplácet ZP ? S tou dovolenou je to tak, že by měl nárok při odpracování celého roku na 12 dnů? Počítám to dobře?

    • 7. 9. 2006 8:40

      Líba (neregistrovaný)

      Re: Zkrácený úvazek
      Dovolenou počítáte dobře.

      S tím ZP se to dělá tak, že buď u jednoho bere tolik, že mu to dá minimum, potom vám přinese potvrzení od toho druhého zaměstnavatele a vy se už o nic nestaráte a srážíte jen podle skutečného výdělku.

      Pokud to minimum nemá ani u jednoho zaměstnavatele, tak si jednoho zvolí, kde mu to minimum budou hlídat, a od druhého každý měsíc nosí potvrzeno, kolik mu srazili. Doporučuji vybírat podle toho, kdy se kde počítají výplaty. Tam, kde je výplatní termín dřív, ať dávají potvrzení pro toho druhého zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).