Dopravné na JSD ne na fa-zahrnout do DPH

• (neregistrovaný)

18. 9. 2006 11:08

Dobrý den,
    prosím Vás o radu. Dovezli jsme stroj z Číny. Na faktuře není uvedeno dopravné - cena zboží je včetně dopravy-dodavatel platil dopravu . Na JSD je: dodací podmínky FOB a vyčíslena doprava - doprava rozčleněná na 3 úseky: z Číny až hranice unie, hranice unie - ČR, úsek -místo určení. Přepravní list je s místem určení Citco (v Číně se spletli). Dopravu jsme platili my až z Prahy do místa určení. Můj dotaz zní - mám dopravu zahrnout do základu daně pro vyměření DPH? Pokud ano, tak za jaké úseky.
    Děkuji moc předem za Vaše rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2006 13:41

danila (neregistrovaný)

Re: Dopravné na JSD ne na fa-zahrnout do
      § 38 Základ daně a výpočet daně při dovozu zboží
      (1) Základem daně při dovozu zboží podle § 20 je součet
      a) základu pro vyměření cla, včetně cla, dávek a poplatků splatných z důvodu dovozu zboží, pokud již nejsou zahrnuty do základu pro vyměření cla,
      b) vedlejších výdajů vzniklých do prvního místa určení v tuzemsku, popřípadě do dalšího místa určení na území Evropského společenství, pokud je toto místo při uskutečnění zdanitelného plnění známo, pokud nejsou zahrnuty do základu daně podle písmena a),
      c) příslušné spotřební daně, pokud není stanoveno v § 41 jinak.
      (2) Prvním místem určení se rozumí místo uvedené v přepravním dokladu, na jehož základě je zboží dováženo do dovážejícího členského státu. Pokud není první místo určení uvedeno na přepravním dokladu, považuje se za první místo určení místo prvního přeložení dováženého zboží v dovážejícím členském státě.

• 19. 9. 2006 8:22

Martina (neregistrovaný)

Nezlobte se jsem natvrdllá. Zahrnula byste tedy do základu i dopravu z Číny do EU - když je vyčíslená na JSD , ale my jsme ji neplatili - platil je dodavatel - ne my. Děkuji

• 19. 9. 2006 13:11

Barbara (neregistrovaný)

Můžete ten případ trochu blíže vysvětlit, protože něco mi natom nesedí :-))
      Píšete, že Vám zboží prodali na paritě FOB, tedy pkud se nemýlím to je v přístavu nalodění? A pak Vám zdarma poslali zboží do Evropy?

• 19. 9. 2006 14:53

Martina (neregistrovaný)

JSD bylo vystaveno na FOB, ale my jsme platili dopravu za úsek: od celního úřadu v Praze do sídla naší společnosti.

• 19. 9. 2006 15:48

Barbara (neregistrovaný)

Podle Incoterms 2000 FOB znamená že přepravu platí kupující, proto Vám ceůlnici na JSD přpočetli přepravu. To FOB se mi nezdá, pokud neplatíte přepravu není to správně.
      Neuvádíte jakou dodací podmínku máte na smlouvě/faktuře?

• 19. 9. 2006 16:09

Martina (neregistrovaný)

Na faktuře není žádná dodací podmínka. S dodavatelem jsme se dohodli přes e-mail, že nám dopravu zaplatí. Na faktuře doprava není, přepravu platil dodavatel. Mám do základu daně dát ještě dopravu vyčíslenou na JSD nebo nechat jen to, co nám bylo fakturováno? Mám pak přičíst dopravné, které jsme platili od CÚ v Praze na místo určení v tuzemsku. Na přepravním listě je Citco - Čína se spletla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).